2020-02-16 20:49

RATB: Şoferul vinovat de tamponarea autobuzelor de pe linia turistică este cercetat disciplinar

 |  17:40
RATB: Şoferul vinovat de tamponarea autobuzelor de pe linia turistică este cercetat disciplinar

Şoferul vinovat de tamponarea autobuzelor de pe traseulliniei turistice care face legătura între Bucureşti şi Mănăstirea Căldăruşanieste cercetat disciplinar, informează, luni, Regia Autonomă de TransportBucureşti (RATB).

RATB cere scuze călătorilor pentru incidentul de duminicăşi precizează că astfel de evenimente nu caracterizează activitatea celor 4.500de şoferi şi vatmani ai regiei, ce asigură mobilitatea a peste 2,2 milioane decălătorii zilnic, în Bucureşti.

"Menţionăm că în urma acestui incident s-aaccidentat uşor o călătoare în vârstă de 78 de ani, care a fost transportată laSpitalul Universitar. După îngrijirile medicale, în cursul zilei, doamna apărăsit spitalul. Imediat a fost demarată cercetarea disciplinară a şoferuluivinovat de această tamponare", se arată într-un comunicat de luni al RATBremis agenţiei MEDIAFAX.

Proiectul traseelor turistice va continua în fiecareweekend şi sărbători religioase, pentru că cererea pentru aceste linii este încreştere, în zilele de sâmbătă şi duminică RATB fiind nevoită să suplimentezenumărul de autobuze pe două trasee.

Mai multe persoane aflate în două autobuze care mergeaupe trasee turistice, la mănăstirile din jurul Capitalei, au fost rănite, unafiind dusă la spital, după ce maşinile s-au ciocnit, duminică dimineaţă,declara directorul RATB, Adrian Criţ.

"A fost un incident regretabil. Şoferul autobuzuluidin faţă a frânat brusc, iar cel din spate nu a mai avut timp să frâneze şi aintrat în prima maşină. Vă daţi seama, s-au lovit de scaune, nu s-au aşteptatla o frână bruscă. O persoană a fost dusă la spital. Un reprezentant RATB estecu aceasta la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Ceilalţi pasageri au fost loviţiuşor", preciza, duminică, Adrian Criţ.

El a mai spus că autobuzul aflat în faţă şi-a continuatcursa aşa cum era programată, iar după ce a revenit în Capitală şi au coborâtpasagerii, a ieşit din traseu. Al doilea autobuz a fost înlocuit, iar pasageriişi-au continuat călătoria aşa cum a fost stabilit.

"Nu vom renunţa la excursiile la mănăstiri, pentrucă sunt tot mai multe cereri. Nu ştiu cât de grav a fost afectată maşina. Vomvedea la evaluare. A fost un incident, îl regretăm", a adăugat AdrianCriţ.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi RegiaAutonomă de Transport Bucureşti au lansat, în 1 august, nouă linii pilot cătremănăstiri şi obiective turistice din apropierea Bucureştiului, inclusiv cătreParcul Natural Comana. Cele nouă autobuze au puncte de plecare la Piaţa PreseiLibere, Piaţa Sfânta Vineri şi la terminalul Ghencea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine