2019-12-13 04:18

RCS&RDS cere licenţă pentru postul 10 TV, cu Radu Moraru director şi o investiţie iniţială de peste un milion de euro

 |  14:28
RCS&RDS cere licenţă pentru postul 10 TV, cu Radu Moraru director şi o investiţie iniţială de peste un milion de euro

CompaniaRCS&RDS a solicitat CNA o licenţă prin satelit pentru a lansa, îndecembrie, televiziunea generalistă 10 TV, proiectul urmând să fie pus înfuncţiune cu o investiţie iniţială de 1.179.000 de euro şi coordonat dedirectorul general Radu Moraru.

RCS&RDSa depus la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) un dosar prin caresolicită o licenţă audiovizuală prin satelit pentru televiziunea generalistă 10TV, care, dacă va primi acordul Consiliului, va fi lansată în luna decembrie.Solicitarea RCS&RDS va fi analizată într-una dintre şedinţele viitoare aleCNA, după cum au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX reprezentanţii CNA.

Televiziuneageneralistă 10 TV va fi difuzată prin satelit, la nivel naţional, prinintermediul reţelelor RCS&RDS.

Postul10 TV va difuza filme (50%) şi programe de divertisment (50%). În lunadecembrie 2010, canalul 10 TV nu va difuza publicitate.

Principalaemisiune din grila televiziunii 10 TV este talk-show-ul "Naşul",difuzat de luni până vineri şi duminica între orele 20.00 - 23.30 şi, înreluare, în prima parte a zilei, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00- 13.30.

Înafară de emisiunea "Naşul", în luna decembrie, grila 10 TV va maicuprinde, printre altele, o emisiune matinală, filme şi emisiuni dedicatesărbătorilor. Potrivit poiectului depus la CNA, în prima etapă, pe 10 TV nu vorfi difuzate programe de informare (ştiri), dar pot să apară informaţii cuaceastă conotaţie în talk-show-urile difuzate pe post.

"Majoritateateleviziunilor din România au pus pe plan secundar informarea publicului,principalul criteriu avut în vedere fiind doar audienţa, dintr-un motiv simplu:audienţă mare = profit mare. Dorim să schimbăm această optică de a privilucrurile, punând pe primul plan motivul pentru care există televiziunea:informarea publicului larg şi, în principal, informarea abonaţilor RCS, punândla dispoziţia acestora informaţii cu un caracter generalist în principal, prinintermediul emisiunilor de tip «talk-show»", se arată în proiectulteleviziunii 10 TV, depus de RCS&RDS.

Investiţiainiţială pentru lansarea televiziunii 10 TV se ridică la 1.179.000 de euro,potrivit proiectului depus la CNA. Pentru anii 2011, 2012 şi 2013, companiaRCS&RDS intenţionează să investească anual în 10 TV câte 3.500.000 de euro.

Potrivitproiectului, mare parte din cheltuielile televiziunii 10 TV vor fi acoperite"prin vânzările spaţiului de publicitate" şi din "producţia unorspoturi publicitare". Dacă în luna decembrie 2010 televiziunea 10 TV nuşi-a propus să vândă publicitate, încasările din publicitate ale acestui canalîn anul 2011 sunt estimate la 2,5 milioane de euro.

Totodată,RCS&RDS estimează că postul 10 TV va avea un profit net de 127.100 de euro(în decembrie 2010) şi de circa 2,45 milioane de euro (în 2011).

CompaniaRCS&RDS a solicitat CNA o licenţă audiovizuală pentru televiziunea 10 TV,după ce, pe 16 noiembrie, Radu Moraru a declarat pentru MEDIAFAX că în câtevazile va părăsi postul B1, unde realizează emisiunea "Naşul", însă varămâne acţionar la televiziunile B1 şi Vox News şi se va implica în proiectulteleviziunii generaliste pe care compania RCS&RDS intenţionează să olanseze. În ceea ce priveşte televiziunea generalistă pe care RCS&RDSintenţionează să o lanseze, Radu Moraru a spus: "Este un proiect pe care l-ampreluat din mers, este foarte posibil să fie undeva şi anul ăsta. Vom încercasă-l lansăm cât de repede. Este şi o chestiune de prietenie, mă ştiu cu cei deacolo de 20 de ani, am fost şi parte a aceluiaşi proiect".

Pede altă parte, presa a relatat faptul că RCS&RDS şi-a rezervat domeniulpentru site-ul televiziunii generaliste pe care intenţionează să o lanseze -zecetv.ro. Domeniul a fost înregistrat de Adrian Bucă, prin societatea FireBreaking News SRL. Adrian Bucă este producătorul emisiunii "Naşul",realizată de Radu Moraru la B1.

OperatorulRCS&RDS este unul dintre cei mai mari jucători locali pe piaţa detelecomunicaţii şi este prezent pe mai multe pieţe din Europa Centrală şi deEst, cu servicii TV şi de telefonie şi date.

Înprezent, RCS&RDS deţine şi televiziunea sportivă Digi Sport, canalul DigiTV Info (care difuzează, printre altele, informaţii despre ofertele şiserviciile companiei), televiziunile de filme Digi Film 1 şi Digi Film 2.

Totodată,RCS&RDS deţine 50% din acţiunile societăţii Music Channel SRL, careoperează televiziunea muzicală Music Channel, dar şi televiziunea locală TL +(prin societatea Canal 7 SRL în care RCS&RDS este acţionar majoritar cu 51%din acţiuni).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray