2020-02-19 20:07

Restructurări masive la Blue Air: 300 de angajaţi au fost concediaţi, capacitatea de transport a scăzut cu 40%

 |  15:07
Restructurări masive la Blue Air: 300 de angajaţi au fost concediaţi, capacitatea de transport a scăzut cu 40%

CompaniaBlue Air a renunţat la cinci din cele 11 avioane pe care le opera şi la 300 dincei 800 de angajaţi, în cadrul procesului de restructurare care se va încheiala 1 noiembrie, a afirmat Gheorghe Răcaru, directorul de strategie şidezvoltare al grupului din care face parte operatorul low-cost.

"Amreturnat cel de-al cincilea avion pe 15 septembrie şi am rămas doar cu şase,iar capacitatea de transport a scăzut cu 40%", a spus Răcaru.

El aexplicat că reprezentanţii Blue Air s-au întâlnit cu furnizorii şi le-auexplicat că au probleme financiare, iar tarifele de pasageri au scăzut.

"Launii dintre furnizori aveam restanţe de o lună - două. Ei au ales să iaavioanele înapoi. Am renunţat la aceste avioane pentru că vrem să rămânem înpiaţă", a mai spus oficialul companiei.

Răcaru aadăugat că Blue Air va achiziţiona în perioada următoare două avioane, cu ratede leasing mai mici, iar din 2013 vor ajunge primele din cele cinci aeronaveproprietate Blue Air.

"Încadrul procesului de restructurare vom renunţa până la 1 noiembrie şi la 300din cei 800 de angajaţi. O parte din ei au plecat deja", a spus Răcaru.

El a adăugatcă cifra de afaceri a companiei va rămâne la nivelul celui de anul trecut,respectiv 150 milioane de euro, cu 20% sub estimările de la începutul anului.

La începutullunii septembrie, conducerea Blue Air, companie controlată de omul de afaceriNelu Iordache, a declarat că nu va lansa destinaţii noi în acest an şi că areîn plan un program de restructurare a companiei, care vizează printre alteleconcedierea mai multor angajaţi din echipajul de bord.

La acelmoment, reprezentanţii companiei au anunţat că Blue Air a renunţat la patruavioane şi că va anula o parte din zboruri, printre care cursele interneneprofitabile şi cele din Sibiu către Londra, Valencia, Koln şi Salonic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine