2020-02-28 14:59

Revoltă la spitalul din Brăila. 100 de cadre medicale protestează VEZI FILM

 |  17:53
Revoltă la spitalul din Brăila. 100 de cadre medicale protestează VEZI FILM

100 de cadre medicale din Spitalului JudeţeanBrăila protestează. Potrivit primelor informaţii, medicii au spart uşaspitalului şi mai mulţi dintre ei au fost răniţi într-o altercaţie produsă peholul unităţii medicale.

"Iniţial cadrele medicale au intratîntr-un mic conflict cu angajaţii firmei de pază. Ne-amdeplasat urgent în zonă. Angajaţii spitalului sunt în curtea spitalului iar înacest moment continuă cu strigăte în curtea spitalului. Ei scandează doarîmpotriva conducerii", a spus la Realitatea Tv, purtătorul de cuvânt alIPJ Bărila, Jenel Şogor.

În timpul manifestaţiei s-au folosit şi gazelacrimogene.

"Până la sosirea forţelor de ordineangajaţii firmei de pază au folosit spray-uri lacrimogene. Nu ştim încă în cecondiţii. Se vor desfăşura cercetări şi se va stabili dacă era necesarăfolosirea lor sau nu", a spus reprezentantul Jandarmeriei, Sorin Neftode.El a recunoscut însă că în momentul în care jandarmii au ajuns la faţa loculuinicio persoană nu era în pericol.

Jenel Şogor susţine că directorii spitaluluinu sunt în pericol şi că în acest moment se poartă discuţii pentru rezolvareaconflictului.

Cadrele medicale sunt supărate că salariilele-au fost micşorate cu mai mult de 25% şi le-au fost tăiate şisporurile de când spitalul a fost preluat de Consiliul Judeţean.

''Ministerul Sănătăţii a făcutdescentralizarea managementului unităţii sanitare, iar Consiliul Judeţean adecis că acest spital trebuie supus unor reduceri de personal şi reducerisalariale total nelegale. Acestea sunt reacţiile salariaţilor'', a declaratAdrian Bîrea, vicepreşedinte Sanitas.

''Ne-au spus că nu se mai dau sporurile şiajungi acasă cu salariu sub 400 de lei. Aşa ceva nu se poate. Oamenii suntnemulţumiţi că se taie din salarii, din posturi'', a spus un angajat alspitalului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine