2020-04-10 05:23

Ridzi a depus la Comisia juridică a Camerei 20 de pagini cu opinia sa despre solicitarea DNA

 |  14:17
Ridzi a depus la Comisia juridică a Camerei 20 de pagini cu opinia sa despre solicitarea DNA

PreşedinteleComisiei juridice, Daniel Buda, a declarat, miercuri, că a primit din parteafostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi punctul său de vedere faţăde acuzaţiile care i se aduc în cazul solicitării DNA de extindere a urmăririipenale şi încuviinţare a percheziţiei informatice.

"Suntvreo 20 de pagini", a precizat Daniel Buda.

El a spus căsituaţia Monicăi Iacob Ridzi va fi discutată în Comisia juridică probabilsăptămâna viitoare.

Procurorulgeneral al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie asolicitat, în februarie, Camerei Deputaţilor, declanşarea procedurilor pentruformularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Iacob Ridzi MonicaMaria.

DirecţiaNaţională Anticorupţie (DNA) a sesizat, în 9 februarie, procurorul general alRomâniei să solicite Parlamentului urmărirea penală, iar ministrul Justiţiei săceară încuviinţare percheziţiei informatice în cazul fostului ministru alTineretului Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu, fals intelectual, uzde fals şi infracţiuni la legea contabilităţii.

În 10februarie, Ministerul Justiţiei (MJ) informa că a transmis preşedinteluiCamerei Deputaţilor o adresă a procurorilor anticorupţie care cereauîncuviinţarea unei percheziţii informatice în dosarul vizând-o pe MonicaIacob-Ridzi.

DirecţiaNaţională Anticorupţie (DNA) a sesizat procurorul general, Codruţa Kovesi,pentru a solicita Parlamentului României - Camera Deputaţilor, în bazadispoziţiilor articolului 109 alineatul 2 din Constituţia României, articolului12 şi articolului 19 din Legea 115/1999, republicată, privind responsabilitateaministerială, precum şi ale Deciziei nr.270/10 martie 2008 a CurţiiConstituţionale, urmărirea penală faţă de Monica Iacob Ridzi, fost ministru alMinisterului Tineretului şi Sportului, în prezent deputat, se arată într-uncomunicat de marţi al procurorilor.

Fostul ministrual Tineretului este acuzat, într-un dosar de abuz în serviciu contraintereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentrualtul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte decorupţie, în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie, înformă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectualla Legea contabilităţii, în formă continuată.

Prejudiciulîn acest dosar este de 100.000 de lei, creat în urma achiziţionării de cătreMTS a unor produse electronice, printre care şi laptopuri, un frigider, audeclarat surse judiciare.

Monica IacobRidzi, care a născut un băieţel în 22 aprilie, este în concediu de maternitate,astfel că ea nu a putut fi audiată de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.Totuşi, deşi aflată în concediu, Ridzi a fost prezentă în şedinţa prelungită aCamerei din iunie, când Mircea Ştefan Minea, propus de PDL, a fost desemnatjudecător la Curtea Constituţională. Urmare a acestui fapt, reprezentanţii PNL înconducerea Camerei au solicitat chemarea la audieri în Comisie a Monicăi IacobRidzi sau sesizarea Poliţiei pentru a se verifica dacă aceasta se află înconcediu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine