2020-02-16 21:40

Robert Gates pronunţă un verdict de «culpabilitate morală» în cazul WikiLeaks

 |  09:45
Robert Gates pronunţă un verdict de «culpabilitate morală» în cazul WikiLeaks

Secretarulamerican al Apărării, Robert Gates, a apreciat că site-ul de InternetWikiLeaks, care a publicat la 25 iulie documente confidenţiale privind războiuldin Afganistan, este "vinovat" din punct de vedere moral."Culpabilitateaeste dublă", a apreciat duminică şeful Pentagonului, la postul deteleviziune ABC. "Pe de o parte culpabilitatea în faţa justiţiei, acestanu este domeniul meu, de cealaltă parte, culpabilitatea pe plan moral".

"De aceea cred că verdictuleste «vinovat» pentru WikiLeaks", a afirmat Gates. "Ei au publicattoate acestea fără să se preocupe de vreo consecinţă", a apreciat el.

Site-ul deInternet WikiLeaks, fondat în 2006 şi specializat în informaţii secrete, adifuzat duminica trecută aproape , cu dezvăluiri în special pe temavictimelor civile şi a presupuselor legături între Pakistan şi insurgenţi.

Fost agentCIA devenit director al Comunităţii americane de Informaţii, Gates a amintit că"protejarea surselor este sfântă" şi că scurgerile de informaţii arputea pune în pericol încrederea pe care o au informatorii în agenţiiamericani.

Publicareaacestor documente, în care apar numele anumitor informatori, este în opinia sa"iresponsabilă".

O anchetă afost demarată de Pentagon şi de FBI, dar fondatorul WikiLeaks, australianulJulian Assange, apreciază că documentele vor permite revenirea dezbateriiasupra războiului din Afganistan şi asupra posibilelor abuzuri comise deforţele armate sub comandament american.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine