2020-02-23 05:07

Roberta Anastase şi reprezentanţi ai PDL au fost huiduiţi la ieşirea din cimitirul de la Ţebea

 |  13:04
Roberta Anastase şi reprezentanţi ai PDL au fost huiduiţi la ieşirea din cimitirul de la Ţebea

PreşedinteleCamerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi mai mulţi reprezentanţi ai PDL lamanifestările de duminică de la Ţebea, judeţul Hunedoara, au fost huiduiţi deun grup de persoane, la ieşirea din cimitirul unde a avut loc omagierea luiAvram Iancu.

Dupădepunerea de coroane la mormântul lui Avram Iancu din cimitirul din Ţebea, încadrul manifestărilor de duminică a fost oficiat un Te Deum.

Ulterior,a avut loc o evocare a personalităţii lui Avram Iancu, ţinută de primarul dinlocalitate, Romeo Farcaş.

Lasfârşitul ceremoniei, când oficialităţile - între care preşedintele CamereiDeputaţilor, Roberta Anastase, şi alţi reprezentanţi ai PDL, precum primarul dinArad, Gheorghe Falcă, şi secretarul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu - auvrut să iasă din cimitir au fost huiduite de un grup de persoane care au mersla poarta pe unde se făcea accesul autorităţilor.

Oameniiau huiduit şi au strigat "Hoţii, hoţii", întrebând "Unde esteflota? Unde este CFR-ul?".

Dincauza acestui incident, delegaţia oficială a fost nevoită să se întoarcă şi săiasă din cimitir pe o altă poartă.

Ulterior,Roberta Anastase, reprezentanţii PDL şi prefectul de Hunedoara, Dezsi Attila,au plecat spre platoul de la Ţebea, unde va avea loc o serbare câmpenească şiunde sunt amplasate corturi ale formaţiunilor politice.

Pedrum, un moţ care era înfăşurat în steagul României i-a dăruit preşedinteluiCamerei Deputaţilor o cocardă şi o carte cu Avram Iancu.

DelegaţiaPDL s-a oprit la cortul filialei hunedorene a partidului, unde Anastase a fostîntâmpinată cu "pită de Pecica".

Aproximativcinci sute de persoane au participat, duminică, la Ţebea, în judeţul Hunedoara,la manifestările oficiale dedicate împlinirii a 138 de ani de la moartea luiAvram Iancu.

Slujbade pomenire a lui Avram Iancu a avut loc, duminică dimineaţă, în biserica din apropiereacimitirului din Ţebea, în care este îngropat acesta, spre deosebire de aniitrecuţi, când ceremonia religioasă s-a oficiat în aer liber.

Manifestărilede la Ţebea au continuat cu onorul dat preşedintelui Camerei Deputaţilor,Roberta Anastase, şi cu un moment oferit de tulnicăresele din judeţulHunedoara.

Dupăun moment de evocare a lui Avram Iancu, în curtea bisericii din Ţebea a începutdepunerea de coroane de flori, 60 de delegaţii omagiindu-i memoria.

Primacoroană a fost depusă de reprezentanţi ai Preşedinţiei, urmând cele alereprezentanţilor celor două camere ale Parlamentului.

Laceremonie au asistat aproximativ cinci sute de persoane, între carepreşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, secretarul general al PSD,Liviu Dragnea, secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, prefectul judeţuluiHunedoara, Dezsi Attila, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, IoanMircea Moloţ, primarul din Arad, Gheorghe Falcă, primari ai localităţilorhunedorene şi delegaţi ai instituţiilor publice din judeţ.

Deasemenea, la Ţebea s-a aflat o delegaţie a organizaţiei judeţene PRM Arad, careavea o pancartă cu numele şi fotografia liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor,două steaguri cu emblema partidului şi o pancartă cu mesajul: "Noi vremdoar să ne lăsaţi să muncim în ţara noastră şi cu toţii să plecaţi, voi şitoată clica voastră".

ReprezentanţiiPRM Arad şi-au exprimat nemulţumirea pentru faptul că nu au fost lăsaţi săintre în biserică în timpul slujbei, însă, după mai multe negocieri cu forţelede ordine, li s-a permis accesul în lăcaşul de cult.

Lorli s-au alăturat, ulterior, mai mulţi reprezentanţi ai PRM din Bihor, avândaceeaşi nemulţumire.

AvramIancu, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania,s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munţii Apuseni, într-o familie de moţiînstăriţi. A studiat dreptul la Cluj şi a murit la 10 septembrie 1872, la Baiade Criş, fiind îngropat la Ţebea, judeţul Hunedoara, lângă "Gorunul luiHorea".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine