2020-04-05 17:36

Roman Polanski a fost eliberat de justiţia elveţiană şi nu va fi extrădat în SUA

 |  17:21
Roman Polanski a fost eliberat de justiţia elveţiană şi nu va fi extrădat în SUA

Cineastul franco-polonez Roman Polanski "nu va fiextrădat în Statele Unite, iar măsurile de restricţionare a libertăţii sale aufost ridicate", a declarat, luni, ministrul Justiţiei din Elveţia.

În timpul unei conferinţe de presă care a avut loc laBerna, Eveline Widmer-Schlumpg, ministrul Justiţiei din Elveţia, a declarat:"cercetările aprofundate care au fost efectuate nu au permis excluderea cucertitudine a posibilităţii ca cererea de extrădare făcută de autorităţileamericane să conţină un viciu" de procedură.

Avocatul lui Roman Polanski, ambasadorul american, celfrancez şi cel polonez au fost informaţi în legătură cu decizia autorităţilorelveţiene.

Cineastul Roman Polanski a fost arestat la sosirea sa înElveţia în septembrie 2009. După mai multe luni petrecute în închisoare,regizorul franco-polonez a fost plasat în regim de arest la domiciliu, înreşedinţa lui de vacanţă din Elveţia, în aşteptarea unei eventuale extrădări înSUA, unde este cercetat într-un caz de pedofilie vechi de peste 30 de ani.

În martie 1977, Roman Polanski, pe atunci în vârstă de 43de ani, un regizor deja celebru pe plan mondial, a întreţinut relaţii sexualecu Samantha Geimer, în vârstă de 13 ani, după o şedinţă foto ce a avut loc învila actorului Jack Nicholson.

Câteva săptămâni mai târziu, în timpul procesului în careera acuzat de viol, în urma unei plângeri depuse de părinţii victimei, RomanPolanski s-a declarat, mai întâi, nevinovat, schimbându-şi ulterior strategiaşi recunoscându-şi fapta.

Ulterior, regizorul a fugit în Europa, evitând de atuncisă călătorească în ţările care aveau tratate de extrădare cu Statele Unite aleAmericii. Potrivit avocatului regizorului, Hervé Témine, Roman Polanski ar fifugit din Statele Unite deoarece un judecător american urma să denunţe un acordîncheiat între părţi, deşi acesta era permis de legislaţia americană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine