2019-12-13 14:44

Românca agresată la Roma este în comă ireversibilă

 |  14:26
Românca agresată la Roma este în comă ireversibilă

Româncaagresată de un tânăr italian este în comă ireversibilă, având "edemcerebral grav", anunţă medicii Spitalului Casilino din Roma, într-unbuletin oficial difuzat vineri, informează ziarul Corriere della Sera.

Vineridimineaţă, medicii au anunţat că românca a intrat din nou în comă."Analizele cu rezonanţă magnetică efectuate au evidenţiat o creştere aedemului cerebral şi o leziune profundă a trunchiului cerebral, afecţiuni careau evoluat în mod dramatic faţă de controalele precedente", precizeazăbuletinul medical difuzat vineri.

Şansele catânăra asistentă medicală să îşi revină sunt foarte reduse, iar medicii suntrezervaţi în legătură cu şansele ei de supravieţuire.

MaricicaHăhăianu, în vârstă de 32 de ani, a fost bătută de un italian de 20 de ani înstaţia de metrou Anagnina (Roma), după o discuţie mai aprinsă care avusese locîntre cei doi. La un moment dat, discuţia a degenerat, iar italianul i-a dat unpumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fosttransportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă uneiintervenţii chirurgicale. Miercuri, românca ieşise din comă, dar starea ei eraîn continuare foarte gravă.

Familiatânărului agresor, Alessio Burtone, a trimis o scrisoare rudelor româncei, încare a prezentat scuze.

Potrivitprocurorilor, Alessio Burtone a mai fost implicat într-un incident similar, înurmă cu câteva luni, agresându-l pe un adolescent pe o stradă din Roma.

Burtonesusţine că a acţionat în legitimă apărare, afirmând că s-a temut de româncăpentru că aceasta îl ameninţase. Justiţia italiană a decis ca agresorul să fieplasat în stare de arest la domiciliu.

PrimarulRomei, Gianni Alemanno, a denunţat indiferenţa trecătorilor care au asistatfără să intervină la agresarea româncei. "Este inacceptabil ca într-unoraş cum este Roma să se întâmple astfel de agresiuni şi să nu existe o reacţiea tuturor celor care văd aşa ceva", a declarat Gianni Alemanno după ce avăzut imagini ale agresiunii din staţia de metrou. "După vedereaimaginilor, cred că poate exista o reclamaţie pentru refuz de acordare aîngrijirilor medicale de către martori", a declarat primarul Romei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray