2020-07-03 14:03

România a câştigat 27 de medalii şi premii speciale la Salonul de Inovaţii de la Moscova

 |  16:56
România a câştigat 27 de medalii şi premii speciale la Salonul de Inovaţii de la Moscova

Româniaa câştigat 27 de medalii şi premii speciale la cea de-a X-a ediţie a SalonuluiInternaţional de Inovaţii si Investiţii de la Moscova pentru cele 20 deinvenţii cu care Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) afost prezentă la eveniment.

"Inventatoriiromâni au reconfirmat ca sunt capabili de rezultate spectaculoase. Mi se pareexcepţional că am reusit cu doar 20 de invenţii să câştigăm 27 de medalii şipremii speciale. România demonstrează încă o dată, la un salon internaţional deprestigiu, aşa cum este cel de la Moscova, că este o ţară a premiantilor. Nedorim ca rezultatele cercetării să ajungă mai repede în economie şi pentruaceasta, corelat cu planul de inovare al Europei, lucrăm la planul de inovareal României, aceasta fiind in responsabilitatea ANCS", a declarat prof.univ. dr. ing Adrian Curaj, preşedintele ANCS.

Înopinia profesorului, eficienţa şi eficacitatea în utilizarea fondurilor publicepentru cercetare şi dezvoltare, simplificarea administrativă, parteneriatpublic-privat, ajutor pentru IMM-uri inovative, o mai bună lege a invenţiilorde serviciu sunt doar câteva dintre elementele pe care le are în vedere pentruplanul de inovare.

"Avemproiecte mari precum Clusterul de dezvoltare socio-economică / Hot-SpotulHigh-tech Măgurele în jurul infrastructurii pan-europene de cercetare ELINuclear Physics, dar şi Centrul Internaţional de Studii Avansate Dunăre-DeltaDunării-Marea Neagră. Aceste proiecte, ce presupun concentrări mari de fonduristructurale, pentru inovare şi competitivitate economică, vor determina mii delocuri de muncă high-tech, vor duce la dezvoltarea parteneriatuluipublic-privat şi vor contribui esenţial la dezvoltarea economică a României petermen mediu şi lung. Cercetarea înseamnă transformarea banilor în cunoaştere,inovarea înseamnă transformarea cunoaşterii în bani', afirmă Adrian Curaj.

Inventatoriiromâni au câştigat şapte premii speciale, opt medalii de aur, nouă medalii deargint şi trei medalii de bronz.

Celeopt medalii de aur au fost câştigate de: Institutul Naţional deCercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică pentru invenţia Procedeu de obţinerea unui bioprodus pe baza de seleniu şi crom; Corneliu Birtok Băneasa pentruinvenţia Dispozitiv dinamic de transfer al aerului; SC Hidroelectrica SA pentruinvenţia Instalaţie Automată de Ungere; Aurel Enache, Liviu Luca, pentruinvenţia Procedeu şi instalaţie pentru creşterea energiei de combustie produsăde un gaz natural combustibil; Institul de Mecanica Solidelor pentru invenţiaMetodă şi dispozitiv de acţionare şi control al roboţilor mobili inerţiali;Universitatea Lucian Blaga Sibiu pentru invenţia Dispozitiv pentru activareamagnetică a procesului de prelucrare prin electroeroziune cu electrod filiform;Institutul de Cercetare pentru Acoperiri Avansate SC ICAA SA pentru invenţiaNano materiale avansate pentru protecţia pe termen lung a constucţiilormetalice; SC Exinvent Rom SRL Craiova pentru inventia Instalaţie de energizarea apei şi stimularea creşterii plantelor.

Ediţiajubiliară a Salonului Internaţional de Inovaţii şi Investiţii de la Moscova s-adesfăşurat între 7 şi 10 septembrie, sub inaltul patronaj al GuvernuluiFederaţiei Ruse.

Salonuleste unul dintre evenimentele oficiale ale Organizaţiei Mondiale pentruProprietate Intelectuală (World Property Intellectual Organization - WIPO),precum şi al Asociaţiei Internaţionale pentru Protecţia ProprietăţiiIndustriale (AIPPI).

Aceastaeste cea de-a doua participare a României la acest Salon, prima având loc anultrecut.

Pavilionulexpoziţional a găzduit 1.000 de invenţii pe o suprafaţă de 12.000 de metripătraţi. Alături de cele peste 500 de organizaţii şi companii din FederaţiaRusă, s-au aflat expozanţi din mai multe ţări, cum ar fi Cehia, Coreea, Iran,Polonia, România, Ucraina.

Româniaa prezentat 20 invenţii, cu aplicabilitate practică în economie, având în vedereorientarea salonului către zona de investiţii.

DupăSalonul Internaţional de la Geneva, unde inventatorii români au câştigat 58 demedalii şi premii speciale, aceasta este cea de-a doua reuşită importantă aRomâniei în acest an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz