2020-02-26 19:41

România a îndeplinit toate criteriile pentru eliberarea următoarei tranşe de la CE

 |  11:14
România a îndeplinit toate criteriile pentru eliberarea următoarei tranşe de la CE

România a îndeplinit toate criteriile şi condiţiilepentru eliberarea următoarei tranşe de la Comisia Europeană, a declarat,miercuri, Laurent Moulin, oficial al Comisiei Europene, la conferinţa comună cuFMI şi Banca Mondială.

Astfel, a treia tranşă, de 1,15 miliarde euro, dinîmprumutul acordat de UE României va fi acordată în luna septembrie.

Prima tranşă de la UE, în valoare de 1,5 miliarde deeuro, a fost acordată în luna iulie 2009, iar a doua, de un miliard de euro, înmartie 2010.

O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene s-a aflatîn perioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru o nouă revizuire aacordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinitcriteriile de performană stabilite pentru finele lunii iunie şi în cadrulcăreia se discută şi despre un nou set de prognoze macroeconomice.

În urma încheierii acestei revizuiri, Consiliul Directoral FMI ar trebui să supună aprobării, în luna septembrie, eliberarea celei de-aşasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.

România are un acord de finanţare externă cu FMI, UE şialte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 demiliarde de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine