2019-10-16 20:11

România era considerată o sursă importantă pentru traficul de persoane în Franţa

 |  13:55
România era considerată o sursă importantă pentru traficul de persoane în Franţa

Româniaera considerată o sursă importantă pentru traficul de persoane exploatate dereţelele de proxenetism din Franţa, conform unei note diplomatice trimisă deambasada americană din Paris spre sediul FBI, în octombrie 2009, arată undocument dezvăluit de WikiLeaks.

Informaţiilesunt conţinute într-un mesaj diplomatic, clasificat drept"confidenţial", trimis de ambasada americană din Paris, pe 22octombrie 2009, la sediul FBI din Washington DC. Nota diplomatică, dezvăluităde WikiLeaks, prezintă situaţia din Franţa, cu referire la o vizită adirectorului FBI, la combaterea terorismului şi atitudinilor radicale. Deasemenea, este prezentată situaţia politică din Franţa, sunt abordate problememilitare, situaţia schimbului de date, situaţia traficului de persoane,situaţia generală din Franţa şi problema crizei economice.

Referirilela România sunt conţinute în secţiunea "Trafic de persoane" adocumentului.

"Constituţia(Franţei - n.red.) interzice traficul de persoane în orice scop. Cu toateacestea, traficul de femei şi copii în scopul exploatării sexuale comerciale,muncii forţate şi infracţionalităţii reprezintă o problemă. Prostituţia estelegală. Cu toate acestea, legea interzice procurarea, ajutarea, menţinerea,solicitarea publică şi obţinerea de profit de pe urma altei persoane care seprostituează. Aplicarea acestor legi variază, iar activitatea infracţionalălegată de prostituţie rămâne o problemă (în Franţa - n.red.)", se arată înnota diplomatică trimisă de ambasada SUA de la Paris.

Franţa"a fost o destinaţie a victimelor, aduse prin reţele de trafic înprincipal din Africa (Camerun şi Nigeria), centrul şi estul Europei (în specialdin Bulgaria şi România), fosta URSS şi, din ce în ce mai mult, din Asia (înspecial din China), în scop de prostituţie şi exploatare. Majoritatea celoraproximativ 18.000 de femei exploatate pentru sexul comercial în Franţa suntprobabil victime ale traficului", precizează nota diplomatică trimisă FBI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-09-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray