2020-06-06 12:22

România în top 10 mondial în ceea ce priveşte originea spamurilor

 |  11:57
România în top 10 mondial în ceea ce priveşte originea spamurilor

România estea zecea ţară de origine a spam-ului din întreaga lume, generând 2% dintremesajele email nedorite în luna iulie, potrivit unui studiu prezentat decompania Symantec, care relevă de asemenea că aproape 92% din totalulemail-urilor sunt spam.

Celemai multe mesaje email spam provin din Statele Unite, cu o "cotă depiaţă" de 22% în luna iulie, urmate de India şi Olanda (6% fiecare), MareaBritanie şi Brazilia (5%), Germania (4%), Franţa, Italia şi Vietnam (3%),respectiv România.

Dintotalul mesajelor spam, marea majoritate reprezintă publicitate. Companiile deinternet au o cotă de 33% din totalul spam-ului pe email, urmate de cele dinsănătate (21%), financiar (13%) şi reclame la diverse produse (13%).

Cincidin fiecare 100 de mesaje spam reprezintă tentative de fraudă, 3% sunt"ţepe", iar "scrisoarea nigeriană" sau "ţeapa419" generează 7% din spam la nivel mondial.

Celemai utilizate domenii de origine ale mesajelor spam sunt .com (59,1%), .ru(22%), .org (6,1%) şi .net (2,2%).

Majoritateamesajelor spam din luna iulie au avut o mărime cuprinsă între 2 şi 5 kilobytes.

Celemai multe mesaje spam de luna trecută încurajau destinatarii să apeleze laserviciile unor firme de avocatură pentru a-şi dobândi partea cuvenită dinfondul de 20 miliarde de dolari creat de BP pentru despăgubirea victimelordeversării petroliere din Golful Mexic.

Unalt subiect "fierbinte" a fost finala Cupei Mondiale la fotbal, peemail apărând oferte pentru pariuri la meciul Olanda - Spania.

Altemesaje des întâlnite îndemnau destinatarii să afle dacă sunt eligibili pentru aprimi ajutoare de la stat în cadrul programului Obama de susţinere a pieţeicreditelor ipotecare.

StatisticileSymantec se referă la luna iulie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine