2020-02-24 14:16

România ocupă prima poziţie în UE după inflaţia anuală din iulie, de 7,1%

 |  13:16
România ocupă prima poziţie în UE după inflaţia anuală din iulie, de 7,1%

Româniaocupă primul loc în Uniunea Europeană (UE) în funcţie de creşterea preţurilorde consum din iulie, de 7,1%, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, dupăce în iunie s-a plasat pe locul trei, la nivelul blocului comunitar rata anualămedie a inflaţiei fiind de 2,1%, potrivit Eurostat.

Înluna iunie, rata anuală a inflaţiei din România a fost de 4,3%, iar cea mediedin UE de 1,9%.

Dintrecele 26 de state comunitare prezente în raportul Eurostat (lipseşte MareaBritanie), preţurile de consum au scăzut în iulie doar în Irlanda (1,2%) şiLetonia (0,7%), celelalte ţări consemnând evoluţii pozitive. Cele mai mari rateale inflaţiei se observă, excluzând România, la Grecia (5,5%) şi Ungaria(3,6%).

Comparativcu luna iunie, inflaţia anuală a urcat în 19 ţări membre ale UE, a rămas laacelaşi nivel într-un singur stat (Finlanda) şi a scăzut în şase.

Româniase plasează, de asemenea, pe primul loc în UE după avansul lunar al preţurilorde consum, de 2,6%, pe poziţiile următoare situându-se Malta (0,6%) şi Bulgaria(0,5%). Indicatorul a fost negativ în 15 state, pozitiv în nouă şi zero înLituania şi Ungaria.

Lanivelul UE, preţurile s-au redus, în ritm lunar, cu 0,2%. În zona euro, regiunecare reuneşte cele mai mari economii europene, inflaţia anuală s-a plasat la1,7%, iar cea lunară la -0,3%.

Datelereferitoare la UE şi zona euro sunt privizorii, menţionează Eurostat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine