2020-07-03 17:40

România va trebui să returneze Comisiei Europene 41 milioane de euro cheltuiţi incorect în agricultură

 |  14:22
România va trebui să returneze Comisiei Europene 41 milioane de euro cheltuiţi incorect în agricultură

Româniava trebui să returneze Comisiei Europene (CE) suma de 41,7 milioane de eurocheltuită incorect în cadrul Politicii Agricole Comune, respectiv pentrudeficienţe ale sistemului de identificare a parcelelor agricole, alecontroalelor administrative şi ale modului de aplicare a sancţiunilor.

"Printr-odecizie adoptată astăzi, Comisia Europeană reclamă o sumă de 578,5 milioane deeuro care a fost acordată de Uniunea Europeană pentru cheltuieli agricole şi afost cheltuită în mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UEdeoarece nu au fost respectate reglementările europene sau procedurile decontrol al cheltuielilor agricole au fost necorespunzătoare", se aratăîntr-un comunicat al CE.

Statelemembre sunt responsabile de acordarea plăţilor şi de controlarea cheltuielilorefectuate în cadrul politicii agricole comune, iar Comisia are obligaţia de ase asigura că statele membre au utilizat fondurile în mod corect.

"Facemtot ce ne stă în putinţă pentru a realiza un control optim al cheltuieliloragricole în scopul de a ne asigura că banii contribuabililor nu sunt cheltuiţiîn mod necorespunzător", a spus Dacian Cioloş, comisarul european pentru agriculturăşi dezvoltare rurală.

Conformacestei decizii, se vor recupera fonduri de la Bulgaria, Cipru, Republica Cehă,Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Lituania, Polonia,Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Ţările de Jos şi Regatul Unit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz