2020-08-10 12:19

Rusia reproşează NATO că se implică în conflictul sirian

 |  10:32
Rusia reproşează NATO că se implică în conflictul sirian

Reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, a declarat, vineri, că desfăşurarea de rachete Patriot la frontiera turco-siriană reprezintă un pas evident către implicarea NATO în evenimentele din Siria. Oficialul rus a adăugat că soluţia pentru conflictul sirian nu este una militară, ci politică.

'Alianţa a declarat în repetate rânduri că Siria nu este Libia şi că NATO nu intenţionează să joace vreun rol în situaţia siriană, dar desfăşurarea de rachete Patriot la frontiera turco-siriană constituie un pas evident către implicarea NATO în evenimentele siriene, implicare ce ar putea să devină intensă şi ireversibilă în caz de incident sau provocare la frontieră', a declarat Aleksandr Gruşko, după o reuniune la Bruxelles a Consiliului Rusia-NATO, la nivel de ambasadori.

Gruşko a subliniat că, în cadrul reuniunii, a adus la cunoştinţa membrilor Consiliului îngrijorările Moscovei faţă de cererea turcă de instalare a unor rachete Patriot la frontiera cu Siria, adăugând totodată că Federaţia Rusă 'urmăreşte cu atenţie declaraţiile oficialilor NATO pe această problemă'.

Moscova 'a luat notă de faptul că decizia pe care NATO intenţionează să o adopte poartă un caracter exclusiv defensiv (...) şi că Alianţa nu are niciun fel de planuri privind instituirea unei zone de excludere aeriană', a precizat oficialul rus. Soluţia pentru conflictul sirian nu este una militară, ci politică, a punctat acesta.

Problema siriană urmează să fie din nou dezbătută la reuniunea din 4 decembrie a Consiliului Rusia-NATO, ce va avea loc la nivel de miniştri de externe.  La 21 noiembrie, Turcia, stat membru NATO, a solicitat oficial Alianţei Nord-Atlantice desfăşurarea de rachete de apărare antiaeriană Patriot de-a lungul frontierei sale cu Siria. Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat ulterior că cererea Turciei va fi examinată fără întârziere, scrie Agerpres. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639583-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz