2020-04-10 03:36

Sălaj: Trei proiectile antiaeriene neexplodate, găsite în localitatea Derşida

 |  12:23
Sălaj: Trei proiectile antiaeriene neexplodate, găsite în localitatea Derşida

Trei proiectile de artilerie antiaeriană au fost găsite,miercuri, de un bărbat din localitatea Derşida, în timpul unor săpături,echipele de pirotehnişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sălajfiind solicitate să intervină pentru ridicarea şi transportarea acestora însiguranţă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiide Urgenţă (ISU) "Porolissum" Sălaj, Lucian Jacodi, a declaratcorespondentului MEDIAFAX că proiectilele erau de calibru foarte mare şi toateerau active, putând să explodeze oricând.

"Pirotehniştii din cadrul ISU Sălaj au fostsolicitaţi să intervină astăzi (miercuri - n.r.) în localitatea Derşida, pentruasanarea a trei proiectile de artilerie antiaeriană de calibrul 152 demilimetri (două bucăţi - n.r.) şi 122 de milimetri (o bucată - n.r.).Proiectilele erau foarte periculoase, ele fiind descoperite de un localnic careexecuta lucrări de decolmatare la valea din localitate", a spus Jacodi.

Potrivit sursei citate, muniţia neexplodată a fostridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă la sediul ISUSălaj, urmând să fie asanată de specialişti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine