2020-07-04 15:21

Salariile din sectorul public cresc cu 15% faţă de octombrie, salariul minim brut urcă la 670 lei

 |  18:12
Salariile din sectorul public cresc cu 15% faţă de octombrie, salariul minim brut urcă la 670 lei

Salariilede bază din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat lanivelul din luna octombrie, iar salariul de bază minim brut pe ţară va creştede la 600 lei la 670 lei, a anunţat premierul Emil Boc.

Ela susţinut că salariile sunt majorate la nivelul care poate fi suportat deeconomie, în condiţiile crizei financiare.

Proiectullegii salarizării unitare prevede că salariile de bază din sectorul public vorcreşte în 2011 cu 15%, dar vor rămâne şi în aceste condiţii cu 13,75% mai micifaţă de luna iunie 2010, când au fost reduse de Guvern, fără ca noul nivel sămai fie modificat până la sfârşitul anului viitor.

Salariilede bază vor creşte anul viitor cu 15%, dar raportat la nivelul din lunaoctombrie 2010, şi nu din luna iunie.

Proiectullegii salarizării unitare prevede totodată că valoare de referinţă este de 600lei, dar că în 2011 nu se aplică această valoare şi coeficienţii de ierarhizarecorespunzători claselor de salarizare.

Pentrupersonalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special dinsistemul administraţiei penitenciare se majorează valoarea soldei/salariuluiastfel încât majorarea cotei contribuţiei individuale de asigurări sociale destat, stabilită prin legea care reglementează sistemul unitar de pensiipublice, să nu conducă la diminuarea sau creşterea venitului net lunar alacestor categorii de personal.

Angajaţiidin sectorul public nu vor beneficia nici anul viitor de prime, tichete demasă, cadou şi de vacanţă, iar munca suplimentară efectuată peste duratanormală a timpului de lucru sau în zilele de sărbători va fi compensată numaicu timp liber.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz