2020-08-10 12:15

Samsung refuză să plătească 1,051 miliarde de dolari către Apple

 |  10:58
Samsung refuză să plătească 1,051 miliarde de dolari către Apple

Samsung refuză să plătească 1,051 miliarde dolari către Apple şi a a anunţat, sâmbătă, că va face recurs la decizia de vineri a tribunalului federal din California potrivit căreia grupul sud-coreean era obligat să plătească despăgubiri pentru încălcarea unor brevete.

'Vom acţiona imediat, depunând o cerere în vederea răsturnării acestei decizii şi, dacă nu vom avea succes, vom face recurs la instanţa de apel', se arată într-un comunicat al companiei sud-coreene.

În urma examinării a aproximativ 700 de plângeri depuse de Apple şi Samsung privind nerespectarea brevetelor, cei nouă juraţi de la tribunalul din San Jose au declarat compania sud-coreeană Samsung vinovată că a încălcat mai multe brevete depuse de Apple. Suma pe care Samsung ar trebui să o plătească este sensibil mai mică faţă de cele 2,75 miliarde de dolari solicitate de Apple, însă cu mult peste aşteptările sud-coreenilor şi figurează în topul celor mai mari penalizări aplicate vreodată pentru încălcarea drepturilor de autor, precizează Wall Street Journal.

În 2011 Apple a dat în judecată Samsung, susţinând că sud-coreeni au copiat design-ul şi aspectul iPhone şi iPad. Samsung, la rândul său, a intentat proces rivalilor americani pe motiv că aceştia i-ar fi încălcat brevetele din domeniul tehnologiilor de comunicare wireless.

Cel mai mare din ultimii ani în SUA, procesul a fost urmărit cu mare atenţie în special prin prisma impactului pe care verdictul instanţei îl va avea asupra pieţei în plină expansiune a smartphone-urilor şi tabletelor.

Samsung deplânge faptul că, prin decizia de vineri, consumatorii americani vor avea mai puţine opţiuni la dispoziţie, pentru care vor plăti mai mult. 'Este regretabil faptul că legea brevetelor poate fi manipulată pentru a acorda unei companii monopolul asupra dreptunghiurilor şi colţurilor rotunjite sau asupra tehnologiilor care sunt zilnic îmbunătăţite de către Samsung şi alte companii', se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639573-07-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz