2020-03-30 14:27

Şandru: Boc va reduce indemnizaţia pentru creşterea copilului doar peste cadavrul meu

 |  15:47
Şandru: Boc va reduce indemnizaţia pentru creşterea copilului doar peste cadavrul meu

PreşedintelePIN, Lavinia Şandru, a declarat, miercuri, că premierul Emil Boc va reduceindemnizaţia pentru creşterea copilului doar peste cadavrul său.

"Casă respecte standardele, Boc vrea să le oblige pe acele femei din România careau nesimţirea să câştige mai mult decât salariul minim pe economie fie sărenunţe la a mai face copii, fie pur şi simplu să plece în altă ţară dinEuropa. Dacă renunţă, problema se rezolvă de la sine; dacă pleacă în altă ţarădin Europa, atunci îndeplinesc, nu-i aşa, dintr-odată standardele europene,fără contribuţia lui Boc", susţine Lavinia Şandru.

Guvernulintenţionează să regândească indemnizaţia de creştere a copilului, reducând"generozitatea" unor astfel de plăţi, a declarat, luni, premierulEmil Boc, în plenul Camerei Deputaţilor.

"Domnuleprim-ministru, toate astea peste cadavrul meu! (...) Preşedintele Românieispunea acum câteva zile că vremurile de criză pot fi depăşite numai cu oamenicurajoşi. Prin urmare, vă spun, domnule prim-ministru, că sunt un om curajos.Nu vă dau voie să vă bateţi joc de copiii nenăscuţi ai acestei ţări, care suntviitorul nostru, şi vă promit că peste această «nesimţită» indemnizaţie decreştere a copilului veţi putea trece doar dacă treceţi şi peste cadavrulmeu!", a adăugat liderul PIN.

LaviniaŞandru este iniţiatoarea legii adoptate în anul 2008 de Parlament conformcăreia indemnizaţia pentru creşterea copilului era de 85% din media veniturilordin ultimele 12 luni, dar nu mai puţin de 600 de lei.

Dela 1 iulie 2010, cuantumul indemnizaţiei de maternitate a fost redus cu 15%,stabilindu-se totodată ca acesta să nu depăşească valoarea de 4.000 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine