2020-03-30 17:13

Şase persoane au cerut ajutor medical în urma înţepăturii peştelui numit ''dragonul de mare''

 |  14:07
Şase persoane au cerut ajutor medical în urma înţepăturii peştelui numit ''dragonul de mare''

Şase persoane, printre care şi doi copii, au fostînţepate de peştele numit popular "dragonul de mare", în ultimele 24de ore, pe litoral, ele primind ajutor medical de urgenţă de la echipele SMURDConstanţa.

În ultimele 24 de ore, patru turişti, respectiv doiadulţi şi doi copii, care erau în staţiunea Mamaia, au primit ajutor medical deurgenţă, informează, joi, Poliţia Română.

Joi dimineaţă, până la ora 11.00, echipajele SMURD auacordat ajutor medical de urgenţă pentru alte şase persoane, patru aflate înstaţiunea Mamaia, una în Neptun şi alta în staţiunea Saturn.

Mai mulţi turişti aflaţi pe litoral au ajuns, în ultimelezile, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce au fostînţepaţi de peştele care face parte dintr-o specie numită popular "dragonde mare".

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean deUrgenţă Constanţa, Liliana Tuţă, a precizat, marţi, că, în cazul în care nu seiau măsurile necesare, pacientul înţepat de această specie de peşte poate faceşoc anafilactic şi, în unele cazuri mai grave, asociat cu alte boli, acestapoate chiar deceda.

Medicii constănţeni s-au confruntat şi în anii trecuţi cuastfel de cazuri.

Dragonul de mare (trachinus draco) trăieşte pe fundulnisipos al mării, în apropierea ţărmului şi, de multe ori, pescarii îl prindaccidental cu momelile folosite la guvide. Este un peşte foarte periculos şinecesită o atenţie deosebită la eliberarea din cârlig deoarece la înotătoareadorsală are ţepi veninoşi, a căror înţepătură este extrem de periculoasă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine