2020-02-16 21:59

Sebastian Vlădescu a fost remaniat din funcţia de ministru al Finanţelor Publice

 |  15:47
Sebastian Vlădescu a fost remaniat din funcţia de ministru al Finanţelor Publice

PremierulEmil Boc l-a anunţat, joi, pe Sebastian Vlădescu, că a fost demis din funcţiade ministru al Finanţelor Publice în cadrul remanierii Guvernului, iar acestadin urmă a confirmat remanierea din funcţie, dar nu a comentat decizia.

Vlădescua deţinut pentru a doua oară protofoliul Finanţelor Publice, fiind numit laconducertea ministerului la sfârşitul anului trecut, odată cu instalareaGuvernului Boc II. El nu a fost propus de PDL, nefiind membru al acestuipartid, dar a beneficiat de susţinerea preşedintelui Traian Băsescu.

Dealtfel, în toate declaraţiile privind fiscalitatea şi politicile bugetare,opiniile exprimate de preşedinte şi ministrul Finanţelor erau foarte apropiate,dacă nu chiar identice.

Născutla 3 aprilie 1958, Vlădescu este absolvent al Academiei de Studii Economice-Facultatea de Comerţ şi are studii post-universitare la Meryl Linch SUA,specializarea Pieţe de capital, investiţii directe.

Vlădescua avut, în administraţia centrală, mai multe funcţii, începând din 1997, când afost secretar de stat la Ministerul Industriilor, fiind apoi consilier,secretar de stat, ministru şi din nou secretar de stat la MinisterulFinanţelor.

Ela devenit ministru al Finanţelor Publice, pentru prima dată, în august 2005,când l-a înlocuit în funcţie pe Ionuţ Popescu. Vlădescu a deţinut aceastăfuncţie până în aprilie 2007, când, în urma restructurării Guvernului,Ministerul Finanţelor a fost comasat cu cel al Economiei, la conducereainstituţiei fiind nominalizat atunci Varujan Vosganian. În perioada în careVlădescu a fost ministru de Finanţe, în noiembrie 2005, negocierile pentrucontinuarea acordului cu FMI, semnat în iulie 2004, au eşuat, după ceautorităţile de la Bucureşti au respins solicitările instituţiei financiare.Fondul a criticat atunci politica bugetară a autorităţilor de la Bucureşti şi asolicitat măsuri de creştere a veniturilor şi diminuare a cheltuielilor, pentrua diminua deficitul bugetar. Acordul stand-by a încetat, în mod formal, la 7iulie 2006.

Înianuarie 2000, Sebastian Vlădescu, la acel moment consilier al ministruluiFinanţelor, Decebal Traian Remeş, l-a înlocuit în funcţia de secretar de statla Finanţe pe Mihai Ungureanu, în urma unei decizii a PNL, post pe care l-aocupat până în decembrie 2000, când mandatul guvernamental a fost preluat dePSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine