2020-03-30 15:30

Şeful ANI, Cătălin Macovei, audiat ca martor, la DNA, în dosarul lui Dan Diaconescu

 |  14:48
Şeful ANI, Cătălin Macovei, audiat ca martor, la DNA, în dosarul lui Dan Diaconescu

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, CătălinMacovei, a fost audiat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, îndosarul în care patronul OTV, Dan Diaconescu, este acuzat de şantajarea omuluide afaceri Petru Ţârdea, caz pe care şeful ANI l-a cercetat în 2005, când eraprocuror.

Cătălin Macovei a fost audiat în calitate de martor înacest dosar, susţin surse judiciare.

Preşedintele Agenţiei Naţionale Anticorupţie (ANI),Cătălin Macovei, a fost întrebat de foştii săi colegi, procurorii DNA, despremodul în care a instrumentat, până la momentul declinării la ParchetulJudecătoriei sectorului 4, primul dosar deschis pe numele lui Dan Diaconescu,în 2005 şi situaţia interceptărilor.

Macovei a trebuit să mai precizeze motivul pentru care,la acel moment, nu s-a mai efectuat un flagrant delict în acel dosar, au spussursele citate.

În acest caz, Dan Diaconescu a fost pus sub acuzarepentru şantaj, în cauză fiind învinuit şi Mihai Ghezea, fost director alpublicaţiei Atac la persoană.

În aprilie 2005, Mihai Ghezea, care era şi colaborator laOTV, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea,cerându-i o sută de mii de euro, din care ar fi primit 4.500 de euro.

La vremea respectivă, Ţârdea avea o emisiune, Eurtombola,la Prima Tv, produsă de SC Sorom-Tur SRL.

În 2007, procurorul DNA Cătălin Macovei, în prezentpreşedinte ANI, a decis declinarea cazului la Parchetul Judecătoriei sectorului4 Bucureşti.

Recent, procurorul Gheorghe Bocşan de la DNA a solicitatParchetului Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti acel dosar în vedereareanalizării lui, iar în urma procedurilor interne referitoare la conflictulnegativ de competenţă, cazul a parvenit Secţiei I a Direcţiei, condusă deLucian Papici.

DNA preciza recent că dosarul penal conexat înprezent ladosarul patronului OTV, Dan Diaconescu, nu a fost vreodată soluţionat şi niciredeschis, fiind conexat ca urmare a unui conflict negativ de competenţăintervenit între Direcţia Naţională Anticorupţie şi Parchetul de pe lângăJudecătoria sectorului 4 Bucureşti, prin care a fost stabilită competenţa înfavoarea DNA - Secţia de combatere a corupţiei.

În acest caz au fost audiaţi Dan Diaconescu, PetruŢârdea, dar şi Mihai Ghezea.

În 23 iunie, realizatorii OTV Dan Diaconescu şi Doru Pârvau fost arestaţi pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ.Două zile mai târziu, Diaconescu a fost eliberat, dar Pârv a rămas în arest.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine