2020-02-16 20:40

Şeful Secţiei neonatologie a Maternităţii Giuleşti, Adrian Toma, urmărit penal în cazul incendiului

 |  12:41
Şeful Secţiei neonatologie a Maternităţii Giuleşti, Adrian Toma, urmărit penal în cazul incendiului

ŞefulSecţiei neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, Adrian Ion Toma, este urmăritpenal în cazul incendiului din 16 august, fiind acuzat de neglijenţă înserviciu, a anunţat, vineri, Parchetul instanţei supreme.

Procurori aiSecţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângăÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, vineri, începerea urmăririipenale faţă de Adrian Ioan Toma, sub aspectul săvârşirii infracţiunii deneglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.

Anchetatoriiau stabilit, pe baza probelor administrate până în acest moment al urmăririipenale, că medicul, în calitate de şef al Secţiei de Neonatologie din cadrulSpitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. dr PanaitSârbu" (Maternitatea Giuleşti), a gestionat în mod defectuos resurseleumane existente, neluând măsurile manageriale necesare pentru asigurarea înpermanenţă, pe orice tură, la salonul de terapie intensivă nou-născuţi, a câtedoua cadre medicale, aşa cum prevăd dispoziţiile legale, în condiţiile în carenumărul nou-născuţilor din salon depăşea în mod constant numărul maxim admis,se arată într-un comunicat al Parchetului instanţei supreme.

Înurma incendiului, cinci bebeluşi au murit, iar alţi cinci sunt încă în staregravă, fiind transferaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine