2020-07-08 02:07

Şeitan, despre eventuala revenire la TVA de 19% şi impozitarea pensiilor: Facem o analiză în Guvern

 |  13:30
Şeitan, despre eventuala revenire la TVA de 19% şi impozitarea pensiilor: Facem o analiză în Guvern

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, luni,înaintea şedinţei BPN al PDL, că Guvernul va face o analiză în legătură cuposibilitatea revenirii la TVA de 19% şi impozitarea pensiilor.

"Facem o analiză înGuvern să vedem datele financiare cu Ministerul de Finanţe şi vă spunem caresunt rezultatele", a precizat Şeitan, la întrebarea cum vede revenirea laTVA de 19% şi impozitarea pensiilor.

,în comuna nemţeană Doljeşti, unde localnicii i s-au plâns de creştereapreţurilor, că TVA "trebuie dată înapoi jos" şi că toate pensiiletrebuie impozitate.

În timpul vizitei preşedintelui Traian Băsescu încomuna nemţeană Doljeşti, localnicii s-au plâns de creşterea TVA, de reducereaajutorului de şomaj şi a indemnizaţiei pentru persoanele cu handicap, iarpreşedintele le-a răspuns că pe lângă acestea vor trebui impozitate toatepensiile.

O bătrână i s-a plâns preşedintelui că are pensie micăşi l-a rugat să nu se taie pensiile. "Nu se vor tăia, se vorimpozita", a spus Băsescu. Femeia i-a mai spus preşedintelui că nu are dince să trăiască şi că s-a scumpit şi pâinea. Preşedintele i-a spus că pâinea s-ascumpit din cauza creşterii TVA. "TVA trebuie dat înapoi jos", arăspuns Traian Băsescu.

Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, căexistă o dificultate în relaţia sa cu Guvernul plecând de la faptul că nu poateaccepta ideea că se spune că trebuie reduse cheltuielile cu salariile şi cupersonalul şi, de fapt, aceste cheltuieli cresc.

"Au crescut cheltuielile. Sigur, e un soi deautonomie prost înţeleasă în administraţia locală. Ei cred că-şi pot permiteorice din punct de vedere al salarizării, după care să ceară bani la bugetul destat pentru investiţii. Nu se mai poate întâmpla aşa ceva. Este foarteadevărat, repet, foarte adevărat, că şi Guvernul una a spus şi alta a făcut. Şiîn aparatul central au crescut cheltuielile cu salariile, ceea ce motivează,dacă vreţi, o oarecare, să spunem dificultate a relaţiei mele cu Guvernul înansamblul lui", a spus Băsescu.

Şeful statului a mai precizat că este un adversar alcreşterii TVA, menţionând că soluţia cea mai bună este scăderea cheltuielilorpublice. El a susţinut că premierul Emil Boc ar fi putut, probabil, să-şiasume, prin OUG, impozitarea pensiilor ca alternativă la creşterea TVA.

,că Taxa pe Valoarea Adăugată poate fi scăzută numai dacă vor fi găsite măsurilenecesare acoperirii veniturilor aduse de aceasta la bugetul de stat, iar respectivelemăsuri vor fi acceptate de Parlament, pentru că doar impozitarea pensiilor nueste suficientă.

La finalul şedinţei Inspectoratului pentru Situaţii deUrgenţă al Judeţului Tulcea, premierul Emil Boc a fost întrebat de jurnaliştidacă este posbil ca în perioada imediat următoare Guvernul să decidă scădereaTVA.

"Dacă vom găsi o măsură alternativă şi aceamăsură va putea fi aprobată de Parlament, se va face. În acest moment, lucrămla foarte multe scenarii, nu de acum, ci de foarte multă vreme, şi până lafinalizarea bugetului pentru 2011 vom lucra în continuare. Repet, cu aceastădublă condiţie: să găsim măsurile care se pun în locul TVA şi pe de altă parteacele măsuri să fie acceptate de către Parlament", a spus Boc.

Guvernul a decis creşterea TVA de la 19% la 24%,începând cu 1 iulie. Decizia a fost luată după ce Curtea Constituţională adeclarat neconstituţionale unele măsuri de austeritate din legile pentru careExecutivul şi-a angajat răspunderea în

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz