2020-07-04 02:12

Şeitan: Premierul m-a anunţat că sunt propus pentru remaniere, nu am ce să îmi reproşez

 |  19:02
Şeitan: Premierul m-a anunţat că sunt propus pentru remaniere, nu am ce să îmi reproşez

MinistrulMuncii, Mihai Şeitan, a declarat, joi, că premierul l-a anunţat că este propuspentru remaniere, deşi regretă că nu vor mai lucra împreună, şi a precizat cădecizia urmează să fie luată în cursul zilei, el arătând că nu are ce să îşireproşeze pentru perioada mandatului.

Mihai Şeitana spus, la ieşirea din sediul Ministerului Muncii, că premierul i-a transmis căau lucrat bine împreună şi că îi pare rău că nu vor mai putea face acest lucruşi în viitor.

MinistrulMuncii a adăugat că deşi a reuşit să facă în mare ce şi-a propus în mandatulsău, mai sunt încă multe lucruri de făcut, unele de finalizat.

"Încăsunt multe de făcut. Ce mi-am propus să fac, am făcut, nu am ce să îmireproşez", a declarat Şeitan.

Printrerealizările mandatului său, Mihai Şeitan a inclus Legea pensiilor, Legea salarizăriiunitare a bugetarilor, Legea venitului minim garantat, Legea privind protecţiapersoanelor cu handicap şi controalele demarate pentru descoperirea cazurilorde pensii de invaliditate acordate ilegal.

Întrebat cei-ar transmite succesorului său, Şeitan a răspuns: "Atunci când o să vinăcineva, o să fac propuneri în funcţie de persoana respectivă".

Surse dinPDL declarau, anterior, pentru MEDIAFAX că alături de Sebastian Vlădescu şiMihail Dumitru, remanierea îl vizează şi pe Mihai Şeitan, care va părăsiportofoliul de la Muncă.

Mihai Şeitana ocupat postul de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale dindecembrie 2009, anterior el fiind secretar de stat la minister, consilier destat pe probleme de muncă şi protecţie socială şi preşedinte al Casei dePensii, fiind coordonatorul echipei care a elaborat proiectul Legii pensiilor

Mihai Şeitans-a născut în 16 iulie 1946, a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti -Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Centrul de Instruire pentru Personaluldin Administraţie şi Universitatea Bucureşti - Facultatea de Matematică.

El şi-aînceput activitatea la Institutul de Proiectări pentru Industria Uşoară, unde alucrat între anii 1969 şi 1985, a continuat, din ianuarie 1986 până în 1990, laCentrul de Calcul pentru Industria Uşoară, iar în perioada septembrie 1990 -decembrie 1996 a ocupat funcţiile de director general al Direcţiei de Pensii,consilier al ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, însărcinat cu problemede protecţie socială şi secretar de stat interimar, însărcinat cu protecţiasocială, în Ministerul Muncii.

În perioadaianuarie 1996 - mai 2000 a lucrat ca expert principal în reforma pensiilor laFundaţia Pro Democraţia, iar din ianuarie până în decembrie 1999 a fost expertlocal pentru protecţie socială la EPOS Health Consultants, Germania.

Mihai Şeitana mai fost şeful Oficiul pentru Coordonarea Reformei Sistemelor de Pensii dinRomânia (Banca Mondială), consultant în Parlamentul României, iar din 5octombrie 2009 ocupă funcţia de secretar de stat în Ministerul Muncii, Familieişi Protecţiei Sociale, după ce în perioada februarie - octombrie 2009 a fostconsilierul de stat pentru muncă şi protecţie socială al premierului Emil Boc.

Şeitan a maicondus şi Casa Naţională de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS) înperioada februarie 2005 - mai 2007, el fiind şi coordonatorul echipei tehnicecare a elaborat proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice.

După ce apărăsit CNPAS, el a condus, din postura de director general, compania FINCOPBroker de Pensii Private.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz