2020-05-31 21:14

Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv

 |  11:37
Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv

Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv, după ce judecătoriiÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, miercuri, cererile deeliberare formulate de avocaţi şi luate în discuţie în urmă cu o zi.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţieşi Justiţie i-au audiat, marţi, pe senatorul Cătălin Voicu şi pe omul deafaceri Costel Căşuneanu timp de mai bine de şapte ore şi jumătate.

După audierea celor doi, judecătorii instanţei supreme au mai dezbătut,timp de aproximativ două ore, două solicitări privind măsura arestării luiCătălin Voicu, dar şi o cerere din oficiu privind legalitatea şi temeiniciamenţinerii măsurii arestării preventive în cazul senatorului.

În cadrul acestor cereri, procurorul DNA a arătat că nu este de acord cueliberarea senatorului, printre motive fiind şi faptul că declaraţiile luiVoicu şi ale lui Căşuneanu de marţi au contradicţii. Totodată, procurorul a maisusţinut că Voicu, în declaraţia sa, "a recunoscut că a cerut dosare, căs-a interesat despre dosare, că a preluat şi a înmânat mai departe hotărâri aleinstanţei şi că a discutat cu un judecător despre situaţia juridică a dosaruluiunuia dintre inculpaţi".

Procurorul a susţinut că, din acest punct de vedere, încă persistăpericolul pe care senatorul Voicu l-ar prezenta faţă de ordinea publică.

În replică, avocaţii au arătat că au apărut temeiuri noi care săjustifice punerea în libertate sub control judiciar a lui Voicu. Ei au precizatcă după audierea, la termenul de marţi, a doi inculpaţi din acest doasar, Voicunu mai poate influenţa aflarea adevărului.

Totodată, avocaţii au precizat că declaraţiile clientului lor s-aucoroborat cu cele ale lui Căşuneanu şi că este incorect afirmaţia procuroruluiDNA. Aceştia au mai arătat că senatoul Voicu se află în arest "de mai binede şapte luni şi 16 zile", ceea ce, în opinia lor, "pare să setransforme într-o măsură de condamnare, şi nu una de prevenţie".

La finalul celor aproximativ 11 ore de dezbateri şi audieri, instanţasupremă a stabilit următorul termen în 12 ianuarie 2011.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine