2020-07-02 13:52

Senatul a respins şi cererea de reexaminare a Legii pensiilor

 |  13:34
Senatul a respins şi cererea de reexaminare a Legii pensiilor

Senatorii aurespins, miercuri, cererea de reexaminare a Legii privind sistemul unitar depensii publice transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu.

Anterior,senatorii au respins şi raportul de admitere a cererii de reexaminare propusplenului de către Comisia pentru muncă. Raportul conţinea aproape o sută demodificări la Legea pensiilor, toate fiind respinse odată cu raportul.

Înaintearespingerii raportului, senatorii acceptaseră amendamentul formulat desenatorii Toni Greblă (PSD) şi Cristian Rădulescu (PDL), care stabilea căvârsta de pensionare pentru femei este de 63 de ani şi de 65 de ani pentrubărbaţi, aşa cum solicitase şi şeful statului.

Totuşi, la votulfinal pe raportul Comisiei pentru muncă, raport care conţinea amendamente carepriveau şi alte articole decât cel invocat în cererea de reexaminare, senatoriiputerii au votat împotrivă.

Liderulsenatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a explicat că restul amendamentelor, careexced cererii de reexaminare transmisă de preşedinte, nu sunt realiste şi nutrebuie să fie adoptate, pentru că se încalcă Constituţia.

După respingerearaportului comisiei, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că vasupune la vot şi solicitarea preşedintelui de reexaminare, prin care se cerereducerea vârstei de pensionare la femei la 63 de ani.

Cererea dereexaminare a întrunit 57 de voturi "pentru" şi 49 de voturi"împotrivă". Pentru că această cerere, considerată ca având caracterorganic, nu a întrunit cele 69 de voturi favorabile necesare, Mircea Geoană aanunţat că "această respingere va merge la Camera Deputaţilor".

După anunţarearezultatului votului, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a ironizat lipsade mobilizare a senatorilor PDL.

"Constatămcă majoritatea nu mai e majoritate. Nu se poate exprima", a spus el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz