2020-04-10 05:42

Senatul l-a validat pe Petru Filip pentru funcţia de vicepreşedinte al acestui for legislativ

 |  14:17
Senatul l-a validat pe Petru Filip pentru funcţia de vicepreşedinte al acestui for legislativ

Senatoriil-au validat, miercuri, pe democrat-liberalul Petru Filip în funcţia devicepreşedinte al Senatului, în locul senatorului Anca Boagiu, numită ministrual Transporturilor.

Filip a fostvotat iniţial cu 52 de voturi "pentru", fiind înregistrate douăabţineri.

PreşedinteleSenatului, Mircea Geoană, a anunţat validarea lui Petru Filip, însă a revenitşi a spus că votul este valabil dacă se întruneşte majoritatea voturilorfavorabile ale senatorilor, adică 69.

"Trebuiesă fim impecabili din punct de vedere al condiţiilor procedurale", a ţinutsă sublinieze Mircea Geoană.

Lapropunerea sa, votul a fost dat prin ridicare de mână, după ce, anterior, unraport nu putuse să fie considerat adoptat din cauza numărului mic de voturiexprimate, mult inferior numărului senatorilor care îşi anunţaseră prezenţa laşedinţă, respectiv 96.

Conformanunţului oficial, validarea lui Petru Filip în funcţia de vicepreşedinte alSenatului a întrunit 73 de voturi "pentru".

De asemenea,la propunerea liderului grupului PDL din Senat, Traian Igaş, senatorii auvalidat înlocuirea în Comisia economică a senatorului Marian Rasaliu cu RaduBerceanu, înlocuirea în Comisia pentru drepturilor omului a lui Radu Berceanucu noul ministru al Finanţelor, Ion Ariton, acesta din urmă fiind înlocuit, înComisia de buget-finanţe, de senatorul Marian Rasaliu.

Lideruldemocrat-liberal a mai anunţat în plenul Senatului susţinerea grupului PDLpentru ca senatorul Marian Necula să deţină funcţia de preşedinte al Comisieipentru administraţie, iar senatorul Ovidiu Marian să obţină funcţia depreşedinte al Comisiei pentru buget-finanţe.

Biroulpermanent al Senatului a luat act, marţi, de demisia senatorului PDL AncaBoagiu din funcţia de vicepreşedinte al acestui for legislativ, ca urmare anumirii sale în funcţia de ministru al Transporturilor.

Membriigrupului senatorial al PDL au decis, luni, prin vot, să îl desemneze pesenatorul Petru Filip pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Senatului.Petru Filip este parlamentar ales în colegiul uninominal 3 din Circumscripţiaelectorală nr.5 Bihor. El este preşedintele Comisiei pentru administraţiepublică din Senat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine