2020-02-17 15:37

SFANTA MARIA. Peste 60.000 de pelerini asistă la slujba de la Mănăstirea Nicula

 |  10:05
SFANTA MARIA. Peste 60.000 de pelerini asistă la slujba de la Mănăstirea Nicula

Peste 60.000 de pelerini asistă, duminică dimineaţă,la slujba de liturghie de la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, care esteoficiată de un sobor de 14 preoţi şi diaconi, în frunte cu episcopul vicar alMitropoliei Clujului, Irineu Bistriţeanul.

La finalul slujbei va ficitit un mesaj transmis credincioşilor de către Mitropolitul Clujului, Albei, Crişaneişi Maramureşului, IPS Bartolomeu, care lipseşte din motive de sănătate.

La slujbă sunt prezente şi oficialităţi locale şi treiparlamentari de Cluj de la PSD şi PNL.

Pelerinii au sosit la Nicula încă de vineri , iar în noaptea de sâmbătă spre duminică au participat laceremonia de înconjurare a bisericii, având în faţa lor preoţi care au purtat icoanafăcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Mulţi dintre credincioii prezenţi auînconjurat pe coate şi genunchi o capelă de lemn aflată în curtea mănăstirii,rugându-se pentru iertarea păcatelor.

Potrivit stareţului Mănăstirii Nicula, preoţii aupregătit pentru pelerini peste 25.000 de porţii de sarmale de post şi zeci demii de felii de cozonac, care vor fi oferite în cursul zilei de duminică.

Zeci de persoane prezente, sâmbătă, la mănăstire, auapelat la Serviciul de Ambulanţă, ale cărui maşini sunt prezente în incintamănăstirii, pentru a li se verifica tensiunea sau pentru a primi medicamente şiapă pentru a face faţă caniculei.

Pentru desfăşurarea în condiţii de maximă securitate amanifestării religioase de la Mănăstirea Nicula, aproximativ 200 de jandarmidin cadrul Grupării de Jandarmi Mobile din Cluj-Napoca asigură măsurile deordine publică în zonă .

Jandarmii sunt prezenţi, de vineri, atât pe traseelede afluire/defluire, cât şi în zona mănăstirii şi în interiorul acesteia,pentru evitarea producerii oricăror fapte antisociale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-06-23

Mai multe imagini:
SFANTA MARIA. Peste 60.000 de pelerini asistă la slujba de la Mănăstirea Nicula
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine