2020-02-19 19:53

Sindicaliştii au început protestele în Capitală

 |  12:37
Sindicaliştii au început protestele în Capitală

Aproximativ 1.500 desindicaliştii CNSLR-Frăţia s-au adunat deja în Piaţa Revoluţiei din Capitală,unde liderii sindicali au estimat că aproximativ 20.000 de persoane vor veni săparticipe la mitingurile şi marşul programate pentru miercuri.

Marius Militaru,purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat pentru MEDIAFAX, că înPiaţa Revoluţiei sunt deja aproximativ 1.500 de persoane.

Sindcialiştii suntatât din Bucureşti, cât şi din alte judeţe ale ţării.

Cei din alte judeţe auvenit în Capitală cu trenul sau cu autocare. Acestea din urmă au rămas la intrărileîn Capitală.

Participanţii laprotest au început să se adune în Piaţa Revoluţiei încă din jurul 10.00,mitingul fiind programat să înceapă la ora 12.00.

Două ore mai târziu,oamenii vor pleca în marş spre Piaţa Victoriei, unde vor rămâne de la ora 15.00până la ora 19.00.

Preşedintele CNSLRFrăţia, Marius Petcu, a anunţat că la acţiunile de protest vor participaaproximativ 20.000 de oameni, din care 10.000 vor veni din teritoriu.

Sindicaliştii cerrevenirea la salariile din septembrie 2009, majorarea salariului minim peeconomie la 750 de lei atât pentru bugetari cât şi pentru angajaţii dinsocietăţile comerciale, stoparea disponibilizărilor în sistemul bugetar şi însistemul economic, păstrarea Codului muncii şi a protecţiei salariaţilor laconcedieri colective.

Sindicaliştii mai vorblocarea iniţiativei de a desfiinţa contractul individual de muncă pe perioadănedeterminată, contractul colectiv de muncă la nivel de ramură şi contractulcolectiv de muncă unic la nivel naţional. O altă solicitare este menţinereaactualei legi a pensiilor, a vârstei de pensionare şi a modului de calcul alpensiei.

Modificarea legiiInspecţiei muncii pentru diminuarea muncii la negru şi întărirea măsurilor desecuritate a lucrătorilor la locul de muncă, depolitizarea instituţiilor şicompaniilor de stat, un pachet de măsuri anti-criză din partea Guvernului caresă ducă la creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare sunt alte cereri alesindicaliştilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine