2020-03-28 11:27

Sindicatul poliţiştilor recomandă membrilor să nu mai facă ore suplimentare

 |  12:21
Sindicatul poliţiştilor recomandă membrilor să nu mai facă ore suplimentare

"Pro Lex" a recomandat membrilor săi să nu maiefectueze ore suplimentare, fără dispoziţia scrisă a şefului unităţii, şi să numai contribuie financiar la acoperirea deficitului de logistică a structurii depoliţie la care sunt angajaţi şi ameninţă cu proteste dacă se recurge laconcediu fără plată.

Efectele acestor măsuri vor fi vizibile, deoarece poliţiştiilucrează şi 200 de ore suplimentare lunar şi contribuie cu importante sume debani din salariu pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, se arată într-uncomunicat de joi al Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "ProLex".

"«Pro Lex» nu îndeamnăpoliţiştii la nemuncă, întrucât o astfel de formă de protest este nelegală şiafectează climatul de siguranţă publică, deşi starea materială în carese află poliţiştii ar justifica o astfel de reacţie", potrivitcomunicatului.

"Pro Lex" va organiza şi participa la acţiuni de protestautorizate, dacă poliţiştii vor fi trimişi în concediu fǎrǎ platǎ, dacă nu serespectă angajamentele în ceea ce priveşte reorganizarea MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor, având ca efect disponibilizarea poliţiştilor, saudacă se menţine mǎsure de reducere a veniturilor cu 25 la sută şi în 2011.

Preşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi PersonaluluiConstractual (SNPPC), Marian Gruia, declarat, miercuri, că poliţiştii îşi reducactivitatea, începând de luni nu mai participă la audieri în dosarele penale,nu mai dau amenzi, nu mai dirijează circulaţia.

Liderul poliţiştilor a declarat că poliţiştii îşi vorlimita activitatea la 75 la sută, pentru că sunt plătiţi doar 75 la sută. Membrii din teritoriu au cerut chiar întreruperea totală a activităţii.

Gruia a precizat că poliţiştii nu vor declara grevă şi nici nu vorparticipa la această formă de protest, acţiunile lor fiind similare cu cele alemagistraţilor din septembrie 2009 şi poliţiştii va trebui să fie trataţisimilar cu magistraţii de către instuţiile statului.

Inspectoratul General al Poliţiei Române afirmă că serviciul poliţienescare caracter permanent şi obligatoriu, poliţistului îi este interzis să declaresau să participe la greve, iar nemulţumirile şi le pot exprima în timpul liber,conform prevederilor legale.

Poliţistul are datoria de a răspunde la orice solicitare privindexercitarea profesiei, să se sesizeze despre orice încălcare a legii, avândobligaţia să intervină cu promptitudine pentru soluţionarea acesteia, înconformitate cu prerogativele specifice funcţiei publice pe care o deţine.Poliţiştii îşi pot exprima nemulţumirile, în timpul liber, conform prevederilorlegale în vigoare, afirmă IGPR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine