2020-02-24 08:24

Şoferul lui Vîntu a depus plângere împotriva procurorului şef Marius Iacob

 |  17:20
Şoferul lui Vîntu a depus plângere împotriva procurorului şef Marius Iacob

Inspecţiajudiciară a Consiliului Superior al Magistraturii a înregistrat, miercuri,plângerea făcută de avocatul şoferului lui Sorin Ovidiu Vîntu, AlexandruStoian, împotriva procurorului şef Marius Iacob de la Parchetul instanţeisupreme pe care îl acuză că a difuzat informaţii presei.

AvocatulAlexandru Chiciu, care îl reprezintă pe Alexandru Stoian, a anunţat, marţi, căa transmis prin poştă o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)împotriva şefului Secţiei Urmărire Penală a PICCJ, Marius Iacob, acuzându-l căa dat informaţii din dosar presei în cazul în care este arestat clientul său,alături de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

În faţaTribunalului Bucureşti, Alexandru Stoian a fost reprezentat de avocatulGheorghe Moroianu, între timp familia aghiotantului lui Vîntu, angajându-l peAlexandru Chiciu.

Contestaţialui Sorin Ovidiu Vîntu şi a lui Alexandru Stoian şi Octavia Ţurcan privindarestarea lor s-a judecat, miercuri, de către Curtea de Apel Bucureşti, care vadecide dacă omul de afaceri va fi în continuare cercetat în arest sau în starede libertate.

În timp cecei trei inculpaţi cer cercetarea lor în libertate, Parchetul vrea menţinerealor în arest.

Cei treisunt acuzaţi că au zădărnicit punerea în aplicare a unei condamnări la 15 anide închisoare dată lui Nicolae Popa, fostul preşedinte al Gelsor,

Parchetulinstanţei supreme susţine că, prin acţiunile întreprinse în scopul zădărniciriişi îngreunării executării pedepsei a unui condamnat la 15 ani de detenţie,Vîntu, Ţurcan şi Stoian au dovedit "nu doar perseverenţă infracţionalăaccentuată, dar şi ignoranţă faţă de sistemul de justiţie".

Mai mult,afirmă procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrulParchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), protecţia societăţiiprin asigurarea efectivităţii unei hotărâri judecătoreşti este direct legată destabilitatea sistemului judiciar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine