2020-04-07 16:13

Sorin Oprescu declară război ţânţarilor

 |  13:26
Sorin Oprescu declară război ţânţarilor

Primarul general Sorin Oprescu a afirmat, miercuri, căvremea ploioasă a favorizat înmulţirea ţânţarilor şi a cerut bucureştenilor,dar şi reprezentanţilor firmei de deratizare şi dezinsecţie să elimine apa dinsubsolurile inundate ale blocurilor şi "băltirile" de pe străzi.

Oprescu a cerut, miercuri, atât cetăţenilor dinBucureşti, cât şi operatorilor de salubrizare, reprezentanţilor RADET şi cei aifirmei de dezinsecţie 3DB să intensifice acţiunile de combatere a ţânţarilorprecizând că acest lucru trebuie făcut având în vedere condiţiile meteo.

Primarul Capitalei s-a întâlnit, miercuri dimineaţă, cureprezentanţii firmei de deratizare şi dezinsecţie care se ocupă de aceastăacţiune la nivelul Capitalei, cu operatorii de salubrizare din Bucureşti şi cureprezentanţii RADET, pentru a găsii soluţiile prin care acţiunea dedezinsecţie să se intensifice, având în vedere faptul că în această varăcondiţiile meteorologice au favorizat înmulţirea roiurilor de ţânţari prin ploisuccesive urmate de perioade de căldură.

Primarul Capitalei a explicat că, deşi tratamentele aufost făcute, având în vedere că perioadele de efectuare a tratamentelor au fosturmate de ploi "care spală efectiv substanţa dispersată", acestea vorcontinua şi a făcut un apel la populaţie pentru ca aceştia să elimine surselede apă colectată pe care le au foarte mulţi dintre bucureştenii care trăiesc lacurţi.

Totodată, Oprescu le-a cerut operatorilor de salubrizare"să elimine băltirile" după arterele principale atât cele care rămândupă ploi, cât şi cele care rămân după ce aceştia spală bulevardele.

Şi în privinţa subsolurile, care sunt adevărate focare deţânţari, Oprescu a discutat cu reprezentanţii RADET şi cei ai firmei dedezinsecţie 3DB să intervină acolo unde aceste subsoluri sunt inundatepermanent, chiar dacă ei nu sunt întreţinătorii acestor subsoluri.

Ca o noutate în procesul de dezinsecţie, Sorin Oprescu acerut reprezentanţilor firmei 3DB tratarea apelor din fântânile publice, precumşi întocmirea de adrese către autorităţile de la periferia Bucureştiului pentrutratarea şi curăţarea lacurilor şi pădurilor din aceste zone. "Vreau cabucureştenii să nu aibă şi această (înmulţirea ţânţarilor - n.r.) grijă în plusşi sper să nu ajungem să ne confruntăm cu o epidemie de meningită ca în1996", a spus Oprescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine