2020-04-05 18:32

Sorin Oprescu: Preţul gigacaloriei pentru bucureşteni va rămâne 100 de lei

 |  14:42

Municipalitateaa decis să păstreze subvenţia la energia termică pentru toţi bucureştenii,preţul pe care îl vor plăti aceştia pentru gigacalorie va fi de 100 de lei plusTVA, efortul bugetar pentru acoperirea ajutorului fiind estimat la aproximativ226 de milioane de lei, a spus primarul Capitalei.

Edilul şefal Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă,că municipalitatea a decis să păstreze subvenţia la gigacalorie pentru toţibucureştenii.

Oprescu aprecizat că preţul plătit de bucureşteni la gigacalorie ca fi de 100 de leiplus TVA, diferenţa urmând să fie acoperită din bugetul municipalităţii.

Efortulbugetar pentru acoperirea subvenţiei la gigacalorie a fost estimat la 226 demilioane de lei, respectiv aproximativ 52 de milioane de euro, a adăugatOprescu.

PrimarulCapitalei a subliniat însă că municipalitatea trebuie să rezolve problemaRADET, despre care a reafirmat că este o "gaură neagră".

El aprecizat că în luna noiembrie va prezenta un raport despre RADET, dar şi unplan de reorganizare a regiei, astfel încât de anul viitor să nu mai existeaceste probleme.

Oprescu amai spus că practic reorganizarea RADET a început de un an de zile, dar că maiîntâi trebuie făcută o evaluare, lucru care s-a întâmplat deja, raportul urmândsă fie prezentat luna viitoare.

Totodată,Oprescu a precizat că, în funcţie de concluziile specialiştilor, vor fi luatemăsurile necesare.

Întrebatdacă este vorba despre o privatizare a RADET, Oprescu a spus că mai degrabăeste vorba de concesiune, aceasta fiind una dintre soluţiile propuse deevaluatori.

Edilul şefal Capitalei a afirmat că odată cu concesionarea RADET va fi eliminatăsubvenţia plătită de municipalitate pentru gigacalorie.

Consilieriigenerali au aprobat, în 29 septembrie, majorarea preţului la gigacalorie de la119 la 124 de lei, ca urmare a creşterii TVA de la 19 la 24 la sută.

În Capitală,preţul de facturare al energiei termice furnizate populaţiei a fost aprobat înluna octombrie 2007 la nivelul sumei de 119 lei pe gigacalorie, cu TVA. Caurmare a modificărilor aduse de OUG 58/2010 şi a creşterii cotei TVA la 24 lasută, preţul unei gigacalorii va fi de 124 de lei.

Totodată,consilierii generali au respins proiectul privind strategia energetică amunicipiului Bucureşti, care avea în vedere acordarea subvenţiilor la căldurădiferenţiat în funcţie de veniturile cetăţenilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-07Parerea ta...

TEODOR
05 Oct 2010

Cum sa fie de acord,onorabilii consilieri,cu ideea lui Oprescu?Crdeti ca s-au gandit la bucuresteanul pensionar cu 500 RON?Nu,s-au gandit la ei,in primul rand si la oamenii pe care ii au in structurile RADET!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine