2020-02-28 11:48

Sorin Ovidiu Vîntu a fost convocat la Parchet pentru detalii în legătură cu percheziţiile

 |  16:50
Sorin Ovidiu Vîntu a fost convocat la Parchet pentru detalii în legătură cu percheziţiile

Sorin OvidiuVîntu s-a prezentat, luni, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiepentru a lua la cunoştinţă despre cele găsite la percheziţiile efectuate la locuinţelesale, informează surse judiciare.

Omul deafaceri Sorin Ovidu Vîntu a refuzat să facă declaraţii reporterilor, la ieşireadin sediul Parchetului.

Vîntu a statîn arest şapte zile, după ce locuinţele sale, ale şoferului său AlexandruStoian şi omului de afaceri moldovean Octavian Ţurcan au fost percheziţionate,în 9 septembrie.

Luni, a fostconvocat la Parchet şi Liviu Luca, preşedintele Federaţiei Sindicatelor LiberePetrom, în legătură cu rezultatele percheziţiilor.

Numele luiLiviu Luca în cadrul anchetei privind fuga lui Nicolae Popa - condamnat înlipsă la 15 ani de detenţie pentru păgubirea a 300.000 de investitori la FNI -este legat de un transfer bancar, cont pentru care era împuternicit să operezesindicalistul.

"Potrivitdocumentelor financiar bancare referitoare la transferurile bancare realizatede către societatea comercială cu sediul în Nicosia a rezultat că la data de2.11.2009 a fost realizată o dispoziţie de plată pentru 50.190 de euro,reprezentând suma brută ce a fost transmisă în Indonezia condamnatului NicolaePopa. Anterior acestui transfer, la data de 2.10.2009, într-un cont a fostvirată suma de 3.000.000 de euro, în condiţiile în care la acea dată soldulcontului era de numai 1.230 de euro. Suma de 3.000.000 de euro a provenitdintr-un transfer bancar realizat de societatea comercială, cu sediul înNicosia. Persoana împuternicită să opereze asupra contului societăţiicomerciale este martorul Liviu Luca, un apropiat al inculpatului Vîntu SorinOvidiu", notează procurorii în cererea de arestare preventivă a lui Vîntu.

Vîntu a fostreţinut în 9 septembrie, a doua zi a fost arestat în baza unui mandat emis deun judecător al Tribunalului Bucureşti, iar în 16 septembrie, doi judecătoris-au pronunţat "pentru" eliberarea omului de afaceri, în timp ce altreilea s-a opus. Astfel, în baza deciziei completului de trei judecători alCurţii de Apel Bucureşti - prezidat de Viorica Costiniu - Vîntu şi ceilalţi doiarestaţi au fost puşi în libertate.

Totuşi,celor trei acuzaţi li s-au impus anumite interdicţii pe paarcursul ancheteireferitoare la favorizarea infractorului Nicolae Popa, fostul preşedinte alGelsor, condamnat, în lipsă, în vara anului 2009, pentru înşelarea a peste300.000 de investori la Fondul Naţional de Investiţii (FNI). Popa este arestatla Jakarta, el urmând a fi extrădat.

PrăbuşireaFNI a avut implicaţii mari în lumea politică, socială şi economică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine