2019-08-23 07:43

Sorin Ovidiu Vîntu, la Parchetul ICCJ

 |  18:57

SorinOvidiu Vîntu a fost chemat, miercuri, la Parchetul instanţei supreme, unde astat 20 de minute, pentru a i se aduce la cunoştinţă unele date, iar la ieşireomul de afaceri le-a spus reporterilor să întrebe "ofiţerii SRIacoperiţi" de ce a fost convocat.

Şiafaceristul moldovean Octavian Ţurcan s-a prezentat, miercuri, la ParchetulÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru a fi audiat în dosarul încare este inculpat alături de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, pentrufavorizarea lui Nicolae Popa, condamnat în cazul prăbuşirii FNI.

Ţurcana stat aproximativ 40 de minute, iar la scurt timp după plecarea lui a ajunsVîntu.

OctavianŢurcan a stat arestat în acest dosar din 10 până în 16 septembrie, alături deSorin Ovidiu Vîntu şi de şoferul acestuia, Alexandru Stoican.

Parchetulinstanţei supreme susţine că, prin acţiunile întreprinse în scopul zădărniciriişi îngreunării executării pedepsei a unui condamnat - Nicolae Popa - la 15 anide detenţie, Vîntu, Ţurcan şi Stoian au dovedit "nu doar perseverenţăinfracţională accentuată, dar şi ignoranţă faţă de sistemul de justiţie".

Celortrei acuzaţi li s-au impus anumite interdicţii pe parcursul ancheteireferitoare la favorizarea infractorului Nicolae Popa, fostul preşedinte alGelsor, condamnat, în lipsă, în vara anului 2009, pentru înşelarea a peste300.000 de investori la Fondul Naţional de Investiţii (FNI). Prăbuşirea FNI aavut implicaţii mari în lumea politică, socială şi economică.

Popase află arestat la Jakarta, din 2 decembrie 2009, el urmând a fi extrădat.Procedura de extrădare poate dura mai mult de trei luni din momentul în careşeful statului indonezian a acceptat-o.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray