2020-02-23 05:11

Soţia judecătorului inculpat alături de senatorul Cătălin Voicu va face parte din completul de judecată a lui Sorin Ovidiu Vîntu!

 |  18:47
Soţia judecătorului inculpat alături de senatorul Cătălin Voicu va face parte din completul de judecată a lui Sorin Ovidiu Vîntu!

JudecătoareaViorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucureşti va face parte din completul detrei judecători, care va soluţiona, miercuri, recursul lui Sorin Ovidiu Vîntuprivind arestarea sa, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse dinmagistratură.

Alături deViorica Costiniu, vor intra în sala de judecată şi judecătoarele Luciana Meraşi Cristina Rotaru.

Sorin OvidiuVîntu a fost arestat, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături deaghiotantul său, Alexandru Stoian, şi de omul de afaceri moldovean OctavianŢurcan, Tribunalul Bucureşti emiţând mandate, pentru 29 de zile, sub acuzaţiilede favorizarea infractorului, respectiv complicitate la această infracţiune.

Concret, ceitrei l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa - condamnat, în lipsă, la 15 ani dedetenţie, pentru păgubirea a 300.000 de investitori FNI - să fugă din ţară, înanul 2000, şi să se ascundă de autorităţile române judiciare. Popa a fost prinsîn 2 decembrie 2009, la Jakarta (Indonezia).

VioricaCostiniu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, estesoţia fostului judecător Florin Costiniu, inculpat într-un proces pentru faptede corupţie alături de senatorul PSD Cătălin Voicu.

VioricaCostiniu a avut de mai multe ori confruntări verbale cu preşedintele TraianBăsescu, atunci când acesta a prezidat şedinţele Consiliului Superior alMagistraturii.

O deciziemult comentată, dată de Viorica Costiniu, a fost cea din cazul omului deafaceri Puiu Popoviciu şi şefilor serviciilor de informaţii, DGIPI şi DGA, IlieŞerban Cornel şi Petru Pitcovici, reţinuţi în martie 2009, de către DirecţiaNaţională Anticorupţie.

ProcuroriiDNA îi acuza pe cei trei într-un dosar referitor la faptul că, în 2000, omul deafaceri Puiu Popoviciu ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare dela Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti(USAMVB), care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro. Ilie Şerban Cornel,directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrulMAI, este acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii ce nusunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizatela aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase, în timp cePetru Pitcovici, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei GeneraleAnticorupţie din cadrul MAI, este cercetat pentru favorizarea infractorului.

JudecătoareaViorica Costiniu a respins cererea DNA de arestare a celor trei, după dezbatericare au avut loc în noaptea de 26 spre 27 martie 2009. La dosarul DNA erau şistenogramele unor interceptări, însă Costiniu a apreciat că "veridicitateaafirmaţiilor este greu de asumat" din economia dosarului.

"Înopinia Curţii nu sunt întrunite în mod cumulativ condiţiile legaleexcepţionale, care să justifice o astfel de măsură extremă, cum este privareade libertate.Inculpaţii sunt fără antecedente penale, cu o comportare anterioară bună, nuexistă dovezi că acestia s-ar sustrage procedurilor judiciare in desfăşurare.Aducerea cu mandat a inculpaţilor pentru audiere din dispoziţia procurorului decaz nu a avut la bază vreun refuz anterior al vreunuia din inculpaţi de a seprezenta la Parchet (precizare făcută în concluziile orale de procurorul decaz). În altă ordine de idei, nu există nicio probă că lăsarea în libertate avreunuia dintre inculpaţi ar prezenta un pericol concret pentru ordinea publicăsau ar impieta normala desfăşurare a procesului penal. În declaraţiile date,inculpaţii au precizat că se pun la dispoziţia organelor judiciare şi audisponibilitatea sinceră pentru aflarea adevărului", argumenta Costiniu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine