2020-02-28 15:11

Starea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti este în continuare gravă

 |  11:56
Starea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti este în continuare gravă

Starea celor şase bebeluşi răniţi în incendiul de laMaternitatea Giuleşti, internaţi în Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi aSpitalului "Grigore Alexandrescu" este staţionară, dar gravă, micuţiinu au ieşit din şoc, a declarat, vineri, medicul Raluca Alexandru.

Unul dintre bebeluşi, cu vârsta gestaţională mică, prematurgradul III, cu arsuri extensive şi arsuri de căi respiratorii este încontinuare intubat, dependent de ventilaţia mecanică, cu stare generală gravăşi prognostic rezervat, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului "GrigoreAlexandrescu" din Capitală, Raluca Alexandru.

Ceilalţi cinci bebeluşi internaţi în Secţia de TerapieIntensivă Nou-Născuţi, printre care două perechi de gemeni - doi băieţei şi unbăieţel şi o fetiţă -, au arsuri extensive şi primesc tratament general şilocal complex.

"Ei au, pentru moment, o evoluţie satisfăcătoare, fărăcomplicaţii sau modificari ale stării generale în ultimele 24 de ore, dar carenu au ieşit din starea de şoc.Unul dintre bebeluş are numai un kilogram iar, îngeneral, ei nu depăşesc două kilograme", a mai spus Raluca Alexandru.

Procurorul şef al Secţiei de Urmărirea Penală din Parchetulinstanţei supreme, Marius Iacob, a spus, joi, că dintre cele 11 victime aleincendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă a MaternităţiiGiuleşti, şase sunt băieţi şi cinci fete.

El a precizat că în urma incendiului de la MaternitateaGiuleşti au decedat cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete.

Primii trei bebeluşi au murit luni seară, având problemecardiorespiratorii, iar altul a decedat marţi. Încă un bebeluş a murit, înnoaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii "GrigoreAlexandrescu", ridicând astfel numărul deceselor la cinci.

La Spitalul "Grigore Alexandrescu" se aflăinternaţi şase bebeluşi răniţi în incediul de la Maternitatea Giuleşti.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fostpreluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC) a Parchetului depe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărireapenală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Procurorul şef al SUPC, Marius Iacob, a declarat că suntindicii cu privire la încălcarea atribuţiilor de serviciu de către mai multepersoane, nu neapărat doar de personalul medical, fiind vorba de o încălcare anormelor de muncă.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendatăpână la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general SorinOprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipeimanageriale a unităţii sanitare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine