2020-02-23 04:30

Sute de credincioşi au participat la hramul Mănăstirii Piatra Fântânele din Pasul Tihuţa

 |  16:05
Sute de credincioşi au participat la hramul Mănăstirii Piatra Fântânele din Pasul Tihuţa

Sute decredincioşi au participat, miercuri, la hramul Mănăstirii Piatra Fântânele dinPasul Tihuţa, slujba fiind oficiată de ISP Irineu Pop Bistriţeanul de laArhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

Printrepelerinii care au asistat al Sfânta Liturghie s-a numărat şi NastasiaGretiniuc, o bistriţeancă care organizează, constant, pelerinaje la mănăstiri.

"Noi amvenit cu un grup de circa 40 de persoane. În total, au fost peste cinci sute deoameni la slujbă, mai puţini ca în alţi ani, probabil şi din cauza vremiirăcoroase şi ploioase. A plouat foarte tare", a spus Gretiniuc, potrivitcăreia la hram au mai participat şi credincioşi din Suceava şi Maramureş.

Pentru unpelerinaj la hram, bistriţenii au plătit 15 lei, dar au avut asigurattransportul cu două microbuze.

"Deregulă, în judeţ organizăm pelerinaje cu 10 sau 15 lei, nu mai mult. Doar înafara judeţului costă mai mult însă doar transportul. De exemplu, vom organizaun pelerinaj la Sfânta Parascheva de la Iaşi, va dura trei zile şi va costa 85de lei", a spus Gretiniuc.

Înmănăstirea cu hramul "Naşterea Maicii Domnului" de la PiatraFântânele sunt peste 20 de măicuţe care au venit de la Văratec şi s-au stabilitaici în anul 1995.

Atuncimănăstirea a fost reînfiinţată, după ce în anul 1960 fusese transformată înparohie.

Piatra detemelie a mănăstirii a fost pusă în anul 1928 de către episcopul Nicolae Ivande la Cluj.

LaMănăstirea Piatra Fântânele este viaţă de obşte, ceea ce înseamnă că măicuţeletrăiesc în comun şi îşi împart sarcinile pentru a avea toate cele necesare.

În urmă cudouă luni, la Mănăstirea Piatra Fântânele a fost sfinţită o cruce pentru careConsiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud a investit peste 300.000 de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine