2020-04-10 07:08

Sute de taximetrişti protestează în Piaţa Constituţiei

 |  13:08
Sute de taximetrişti protestează în Piaţa Constituţiei

Câtevasute de taximetrişti independenţi protestează miercuri în Piaţa Constituţieidin Bucureşti, cerând anularea prevederilor de plată retroactivă pe ultimiicinci ani a asigurărilor de sănătate de către PFA, majorarea tarifului la doilei pe kilometru şi eliminarea dispecerizării obligatorii.

Totodată,taximetriştii solicită încadrarea în grupa a doua de muncă din Codul Muncii, pebaza atestatului profesional, şi înfiinţarea unei comisii guvernamentale caresă verifice modul de vizare şi eliberare a autorizaţiilor de către PrimăriaBucureşti, începând cu anul 2005.

"AgenţiaNaţională de Reglementare a Tarifelor pentru Serviciile Comunitare de UtilităţiPublice a emis un ordin în 2007 prin care printr-o fişă de calcul reiesetariful pe kilometru, dar datele lor sunt false, pentru că din calculelenoastre tarifele ar fi de 2,6-2,7 lei/km, dar pentru că piaţa nu suportă ceremun tarif de 2 lei/km", a declarat preşedintele Asociaţiei pentruDrepturile Taximetriştilor Independenţi, Viorel Radu.

Laprotest participă şi reprezentanţi ai Asociaţiei Profesionale aTransportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere, membră FORT, care au aceleaşirevendicări. Asociaţia susţine că dacă revendicările nu vor fi acceptate vaorganiza un marş de protest săptămana viitoare pentru a bloca centura Capitaleişi ulterior va protesta la Bruxelles.

Asociaţiapentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi anunţa marţi că la protestul dinPiaţa Constituţiei, programat a avea loc între orele 10.00 şi 14.00, suntaşteptate peste 4.000 de persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine