2019-10-14 09:03

Târgu Mureş: 1.500 de locuri de muncă sunt oferite la Târgul de Cariere

 |  16:16
Târgu Mureş: 1.500 de locuri de muncă sunt oferite la Târgul de Cariere

Un număr de1.500 de locuri de muncă sunt oferite la cea de-a treia ediţie a Târgului deCariere, care are loc, luni şi marţi, la Sala Polivalentă din Târgu Mureş, şila care participă 40 de companii.

AlexandruTeuşan, manager de vânzări la Târgul de Cariere, a declarat că târgul, aflat lacea de-a treia ediţie la Târgu Mureş, este finanţat, în acest an, din FondulSocial European, motiv pentru care numărul posturilor oferite, luni şi marţi,la Sala Polivalentă din Târgu Mureş, este mai mare decât la ediţiileprecedente.

Lunidupă-amiază, la târg erau prezenţi câteva sute de tineri.

"Târgul decariere este la a treia ediţie în Târgu Mureş şi a nouăsprezecea la nivelnaţional. Anul acesta beneficiază de finanţare din Fondul Social European pearia resurse umane, facilitarea accesului forţei de muncă şi, ca urmare,participarea este gratuită pentru companii, se şi vede asta, că au fost maimulte ca la ediţiile anterioare. Şi oferta de locuri de muncă este mai mare,sunt 40 de companii şi circa 1.500 de locuri de muncă", a spus Teuşan.

Potrivitacestuia, târgul se adresează tuturor categoriilor sociale, de la şomeri pânăla tineri fără studii superioare finalizate sau în curs de finalizare şimuncitori necalificaţi.

"Am adunataici cam toate industriile disponibile, nu sunt numai anumte categorii dejoburi, sunt joburi din toate industriile, cele mai multe prezente în Mureşsunt pe asigurări, apoi sunt cele din IT, sunt foarte multe joburi pe vânzărişi pe limbi străine, sunt firme care angajează cunoscători de limbi străine, înspecial nordice şi est-europene - cehă, slovacă. Dar şi destul de multe locuripentru muncitori necalificaţi, tâmplari, zidari, procesatori", a spusTeuşan.

El a adăugat căîn jur de jumătate dintre companiile care oferă locuri de muncă sunt locale,iar joburile sunt oferite pe plan local, însă există şi reprezentanţi ai unorcompanii multinaţionale care au venit să recruteze, fiind vorba de un oraşuniversitar, dar şi să îşi promoveze oferta de locuri de muncă pentru zoneleunde activează.

Teuşan a afirmatcă sunt şi unele companii care urmează să îşi deschidă puncte de lucru în zonăşi sunt interesate să angajeze.

"Participareaeste foarte bună, pe de o parte este şi criza aceasta a locurilor de muncă şise vede puţin disperarea, mai ales în zona Mureşului, unde nu prea existălocuri de muncă, raportez aici la târgul de la Cluj, care tocmai s-a finalizat- posibilităţile sunt altele, dar poate şi faptul că s-au anunţat mai multecompanii decât de obicei a atras vizitatorii. Sper să vină şi mâine (marţi -n.r.) şi să aibă succes", a spus Teuşan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray