2020-02-17 23:13

Tăriceanu şi Vlădescu consideră că piaţa auto din România se va stabiliza în 2011

 |  17:17

Piaţaauto din România se va stabiliza în 2011, iar din 2012 vânzările vor începe săcrească, după ce în acest an industria auto a fost unul dintre cele maiafectate sectoare de criza financiară, consideră fostul premier Călin PopescuTăriceanu şi fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu.

Ceidoi sunt prezenţi la Salonul Auto de la Paris, în cadrul zilelor dedicatepresei.

"În2011, nu văd motive pentru relansarea pieţei auto. Mă aştept la o evoluţieproastă, în continuare, dar să sperăm măcar la o stabilizare la nivelulvânzărilor de anul acesta, la oprirea scăderii", a declarat Tăriceanu.

Ela argumentat afirmaţiile spunând că se bazează pe date economice reale, care nuindică o reluare a creşterii economice, ci, dimpotrivă, o scădere.

"Deasemenea, datele statistice arată că şi anul viitor vom asista la o scădereeconomică. În acest context, nu avem motive să credem că piaţa auto o va luadin loc, asta mai ales când încrederea consumatorilor este foarte scăzută, iarbăncile nu au reluat creditarea. Deci piaţa auto nu va asista prea curând la ocreştere", a mai spus Tăriceanu.

Larândul său, Vlădescu spune că piaţa auto din România se va stabiliza începândcu anul viitor, iar din 2012 vânzările vor începe să crească.

Totodată,el a adăugat că este foarte puţin probabil să mai aibă loc în curând noiinvestiţii în domeniul auto.

"Suntşanse extrem de reduse de a atrage în această perioadă şi în viitorul apropiatinvestiţiile unui nou constructor auto, asta pentru că în prezent există osupracapacitate de producţie la nivel global. Să ne rugăm să reuşim să-i ţinempe cei doi constructori existenţi şi să ajungă la cifre maxime de producţie,moment în care România va deveni un nume pe harta producţiei deautomobile", a declarat Vlădescu.

Referitorla modificarea contractului, încheiată de Ford şi autorităţile române, Vlădescua precizat că a fost o "mişcare" firească.

"Faptulcă Ford a solicitat amânarea angajamentelor pentru un an de zile este înconformitate cu ce se întâmplă pe piaţa de profil. Vânzările nu au început încăsă crească, iar producţia trebuie ajustată pieţei existente. În continuare, Fordîşi menţine angajamentele pentru România, uzina de la Craiova fiind unul dintrepuţinele proiecte industriale auto care merg înainte", a spus Vlădescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine