2020-04-06 14:22

Temperaturile ridicate se vor menţine în următoarele două săptămâni şi vor fi asociate cu furtuni

 |  16:40
Temperaturile ridicate se vor menţine în următoarele două săptămâni şi vor fi asociate cu furtuni

Temperaturi ridicate, de peste 30 de grade Celsius, sevor înregistra în următoarele două săptămâni pe timpul zilei, iar în timpulnopţii nu vor scădea sub 15-18 grade şi vor fi asociate cu umiditate foartemare, dar şi cu intensificări de vânt şi cantităţi mari de precipitaţii în timpfoarte scurt.

Autoritatea Naţională de Meteorologie ar putea emite spresfârşitul săptămânii viitoare chiar avertizări de caniculă, în cazul în caretemperaturile vor depăşi în mod constant 36 de grade Celsius, a anunţatduminică directorul Autorităţii, Ion Sandu.

El a precizat că în toată această perioadă gradul dedisconfort va fi foarte ridicat din cauza gradului mare de umiditate, iartemperaturile înalte vor fi însoţite chiar din noaptea de duminică spre luni defenomene de instabilitate.

Astfel, partea de vest şi nord a ţării ar puteaînregistra asemenea fenomene, mai ales la graniţa cu Ungaria, începând deduminică.

Intensificările de vânt, de până la 80-90 km/oră, şiaverse izolate, cu cantităţi mari de apă, se vor înregistra marţi după-amiazăîn sud-est, miercuri în zonele din Est, iar joi în judeţele din Muntenia şi Oltenia.

Vremea va continua să se încălzească vineri şi sâmbătă,când este de aşteptat ca ANM să emită atenţionare de caniculă, a mai spusSandu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine