2019-08-20 17:03

Titus Corlăţean: Al treilea român care a fost eliberat din Algeria a ajuns în ţară

 |  12:20
Titus Corlăţean: Al treilea român care a fost eliberat din Algeria a ajuns în ţară

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a anunţat marţi că al treilea român care a fost eliberat din Algeria a sosit în România şi că a avut o discuţie personală cu acesta.

"Azi dimineaţă am avut o discuţie personală cu cel de-al treilea, care de fapt este primul dintre cetăţenii români care a scăpat şi practic a fost eliberat, pentru că a fost, parţial, a fost o acţiune a armatei algeriene, care a permis o mutare a liniei de luptă şi evadarea respectivă. Acest om are o istorie care v-o va povesti domnia sa. Eu am discutat la telefon imediat după eliberare, atunci când colegii noştri de la ambasadă l-au putut prelua la Alger. Este în ţară. Este foarte fericit, în mod evident, că este în viaţă şi vă va spune cum l-am ajutat, cum l-a ajutat Ministerul de Externe, ambasada, autorităţile române, pentru că un anumit aspect pe care îl las pe el să vi-l povestească i-a salvat viaţa", a declarat Corlăţean după prezentarea situaţiei din Algeria în faţa Comisiilor de politică externă ale Parlamentului.

De asemenea, Corlăţean a precizat că a fost decizia familiilor ca aducerea corpurilor românilor care au murit în Algeria să se desfăşoare în lipsa presei.

El a punctat şi faptul că informaţiile despre românul care a murit în spital, în Algeria, au venit pe patru canale de informare.

"Le-am spus foarte clar membrilor Parlamentului faptul că informaţia cu cel de-al cincilea român privind eliberarea au venit pe două canale extrem de oficiale - unul superior ambasadorului, celălalt separat de ambasador - confirmate ulterior de alte două surse occidentale extrem de precise. Ceea ce nu am avut noi a fost informaţia completă cu privire la situaţia de sănătate şi acesta a fost de fapt reproşul adresat autorităţilor algeriene", a afirmat ministrul, potrivit Agerpres. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639868-03-05Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

S-a rezolvat. Nu se poate să voteze toţi românii de afară în turul doi Au rezolvat şi problema votului din străinătate. Vai, nouă, Titus Corlăţean şi-a depus mandatul! Dacă îi urmează exemplul şi Nicu Bănicioiu, pentru stresul provocat de statul la coadă degeaba miilor de votanţi care nu au reuşit să voteze în Diaspora, ne-am ars. Noroc că nu se va întâmpla
10 Noi 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray