2020-04-08 09:57

Toţi cei 334 angajaţi ai rafinăriei Steaua Română au fost concediaţi

 |  18:00
Toţi cei 334 angajaţi ai rafinăriei Steaua Română au fost concediaţi

Toţi cei 334 angajaţi ai rafinăriei Steaua Română (STRO)din Câmpina au fost concediaţi colectiv, din cauza opririi activităţii deprocesare a ţiţeiului, care a dus societatea în imposibilitatea de a asigurasursele financiare pentru plata salariilor.

Decizia a fost adoptată de conducerea rafinăriei la 30iunie, potrivit unui raport transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În condiţiile accesării de credite necesarereluării activităţii de bază, se va proceda la reangajarea salariaţilor înconformitate cu nevoia de personal ce va rezulta din redimensionareaactivităţii rafinăriei", se arată în raport.

În intervalul februarie 2009 - iunie 2010, activitateasocietăţii a fost întreruptă, întrucât nu a avut susrsele financiare necesareachiziţiei ţiţeiului.

De asemenea, din cauza nerambursării TVA aferentăexporturilor şi livrărilor intracomunitare, Steaua Română nu a reuşit săacceseze credite bancare pentru achiziţia ţiţeiului. Din acest motiv, SteauaRomână a avut anul trecut pierderi financiare de 27,8 milioane lei.

În primele cinci luni ale acestui an pierderilesocietăţii au totalizat 7,3 milioane lei.

Steaua Română este controlată în proporţie de 82,4% de firmaOmnimpex Chemicals Bucureşti.

Ultimele tranzacţii cu titlurile companiei au avut loc laBVB la 25 iunie, la preţul de 0,3 lei pe unitate, cotaţie la care rafinăria areo capitalizare de 15,7 milioane de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine