2020-03-30 14:08

Trei unguri cercetaţi la Oradea pentru că organizau turnee clandestine de poker

 |  18:04
Trei unguri cercetaţi la Oradea pentru că organizau turnee clandestine de poker

Treicetăţeni ungari sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi organizarea fărălicenţă a unor jocuri de noroc tip "cazino", după ce poliţiştiiServiciului de Investigare a Fraudelor Bihor au descoperit o sală de pokerclandestin în municipiul Oradea.

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, aanunţat că peste 30 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare aFraudelor, Serviciului Criminalistic, Serviciului de Intervenţie Rapidă şiPoliţiei Oradea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cusprijinul SRI Bihor, au participat la o descindere organizată într-un local dincentrul municipiului Oradea, ai cărui patroni erau suspectaţi că organizeazăjocuri neautorizate de poker.

Potrivitsursei citate, la descinderea în sala respectivă au fost găsite 20 persoane,din care 12 se aflau la cele cinci mese de joc practicând jocuri de poker.Totodată, au fost identificate două persoane, cetăţeni ungari, în vârstă de 22,respectiv 35 de ani, care aveau calitatea de crupieri, asigurând asistenţanecesară desfăşurării jocului de poker.

În urmacercetărilor, poliţiştii au descoperit că sala funcţiona sub patronajul a treicetăţeni ungari, în vârstă de 22, 31, respectiv 36 de ani, sub paravanul uneiaşa-zise asociaţii sportive cu sediul în Oradea.

"Pentrua participa la turnee, doritorii achitau o taxă lunară de 20 de lei,reprezentând cotizaţia de membru al asociaţiei în cauză, care organiza atâtjocuri de poker «cash», cât şi turnee de poker", a explicat Alina Dinu.

Potrivitsursei citate, jocurile de poker erau organizate în fiecare seară, începând cuora 19.00, neexistând o oră stabilită pentru închidere.

Pentru aparticipa la jocul de poker cash, clienţii achiziţionau de la casieriaasociaţiei jetoane cu valori nominale exprimate în eurocenţi, cu care mizau lajocul propriu-zis. Pe parcursul derulării jocului de poker, organizatoriipercepeau un comision de cinci la sută din valoarea totală a jetoanelor pariatepentru fiecare partidă jucată (pot). La finele jocului, organizatorii remiteauparticipanţilor sumele de bani reprezentând contravaloarea jetoanelor predatede jucător în urma participării la partidele de poker.

"Pentrua disimula activitatea infracţională, organizatorii au întocmit procese -verbale de garanţie prin care se atesta în mod nereal faptul că jucătorilor lise restituiau sumele de bani lăsate garanţie pentru jetoanele ridicate,procese-verbale semnate de jucători la solicitarea organizatorilor", aarătat Alina Dinu.

La un turneude poker participau aproximativ 20 - 25 de persoane, care intrau în joc cuşanse egale ce constau într-un număr de puncte însumat în jetoane. Acest sistemera eliminatoriu, la finalul turneului rămânând trei sau patru persoanecâştigătoare care erau premiate în bani cu aproximativ 85% din încasărilerezultate în urma înscrierii, restul de 15% constituind cheltuieliorganizatorice.

În timpulpercheziţiei organizate, vineri, de poliţişti, aceştia au ridicat 6.072 dejetoane pentru jocul de poker, 32 de pachete de cărţi de joc, 3.228 de lei,22.000 forinţi şi 150 de euro, sume provenite ca urmare a desfăşurării joculuide poker, dar şi mesele de joc, un computer şi un laptop, a căror valoaretotală este de aproximativ 40.000 lei.

"Dinprimele verificări s-a stabilit că fondul de premiere pentru un joc de pokerera de 7.000 lei, iar pentru cele două luni de zile de funcţionare se estimeazăcă s-a pus în joc suma totală de 100.000 lei", a spus purtătorul de cuvântal Poliţiei.

Cercetărilecontinuă cu suspecţii în stare de libertate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine