2020-05-31 20:07

Treizeci de copii de la o grădiniţă din Hârşova, la spital cu toxiinfecţie alimentară

 |  13:22
Treizeci de copii de la o grădiniţă din Hârşova, la spital cu toxiinfecţie alimentară

Treizecide copii de la o grădiniţă din oraşul Hârşova au ajuns la spital, în ultimeledouă zile, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar inspectorii Direcţiei deSănătate Publică din Constanţa au mers, luni, la unitatea de învăţământ pentrua lua probe din alimentele consumate de copii.

DirectorulDirecţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Constantin Dina, a declarat, luni,că cei 30 de copii, cu vârste cuprinse între patru şi şase ani, de la Grădiniţa"Tic-Pitic" din Hârşova, au început să acuze primele simptome detoxiinfecţie alimentară sâmbătă dimineaţă.

Potrivitsursei citate, 28 dintre copii au ajuns la spitalul din Hârşova, iar ceilalţidoi, cu stare mai gravă, au fost duşi la Spitalul de Boli Infecţioase dinConstanţa.

DirectorulDSP Constanţa a spus că şase dintre copiii care au ajuns la unitatea medicalădin Hârşova au putut pleca acasă, astfel că în prezent mai sunt internaţi, laHârşova şi Constanţa, 24 de copii.

"Starealor de sănătate este bună, astfel că ei vor putea fi externaţi în scurttimp", a precizat Dina.

DirectorulDSP Constanţa a mai spus că inspectori ai instituţiei au mers luni dimineaţă laGrădiniţa "Tic-Pitic" din Hârşova, de unde vor lua probe dinalimentele consumate de copii vineri. De asemenea, vor fi recoltate probebiologice de la angajaţii grădiniţei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine