2020-07-02 12:29

Turnul Eiffel şi o gară din Paris, evacuate în urma unei alerte cu bombă

 |  08:14
Turnul Eiffel şi o gară din Paris, evacuate în urma unei alerte cu bombă

TurnulEiffel şi Champ-de-Mars au fost evacuate marţi seara de poliţia franceză, înurma unei alerte cu bombă. Tot marţi seară, o alertă cu bombă care s-a dovedita fi falsă a vizat gara Saint-Michel din Paris, evacuată câteva zeci de minute.

Alertadeclanşată la Turnul Eiffel şi în apropierea acestuia s-a încheiat în jurulorei 23.30 (0.30, oraRomâniei), iar echipele de intervenţie nu au descoperit niciun obiect suspect.

Potrivit poliţieipariziene, din cauza alertei au fostevacuate aproximativ 2.000 de persoanecare vizitau Turnul Eiffel sau se aflau în apropierea acestui edificiu, în zonaChamps de Mars.

"Companiacare administrează Turnul Eiffel a primit un apel anonim, în jurul orei20.20" (21.20, oraRomâniei), a anunţat Prefectura din Paris. Echipe specializate, inclusiv obrigadă însoţită de câini utilitari, s-au deplasat la faţa locului, unde auinspectat, etaj cu etaj, Turnul Eiffel. În zonă au fost mobilizate importanteforţe de poliţie, precum şi mai multe maşini ale forţelor de ordine.

Căutăriles-au încheiat la ora23.30 (0.30, ora României), iar echipele de intervenţie nu au descoperit niciunobiect suspect. " Nu s-a găsitnimic, a fost o alertă falsă", a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

Tot marţi seară, o alertăcu bombă care s-a dovedit a fi falsă a vizat gara Saint-Michel din Paris,evacuată câteva zeci de minute.

Parlamentul francez aadoptat definitiv, marţi, printr-un vot al Senatului, proiectul de lege care , măsura urmând să intreîn vigoare în primăvara anului 2011.

Poliţia francezăintensificase acţiunile de supraveghere şi măsurile de securitate în contextulcomemorării atentatelor comise la 11 septembrie 2001 în Statele Unite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz