2020-07-02 12:52

Udrea: Atâta timp cât chiriile ANL sunt mici nu va fi cerere pentru cumpărarea locuinţelor

 |  14:39
Udrea: Atâta timp cât chiriile ANL sunt mici nu va fi cerere pentru cumpărarea locuinţelor

MinistrulDezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la RomaniaConstruct Forum, că atâta timp cât chiriile pentru locuinţele construite de AgenţiaNaţională pentru Locuinţe (ANL) vor fi reduse nu va exista interes pentrucumpărarea acestora.

"Atâtatimp cât vom practica chirii atât de mici la locuinţele ANL nu va exista niciuninteres ca acestea să fie cumpărate", a spus Udrea.

Eaa adăugat că în fiecare parcare a cartierelor ANL sunt maşini la fiecareapartament, "şi nu ieftine".

Udreaa adăugat că valoarea chiriilor pentru locuinţele ANL ar trebui majorate pânăla "un preţ corect".

"Înunele cazuri, chiriile ANL sunt foarte mici faţă de chiriile de pe piaţa liberăşi în acelaşi timp sunt foarte mici faţă de posibilităţile celor care folosescaceste locuinţe", a spus ea.

Udreaa adăugat că situaţia trebuie analizată şi trebuie stabilit un preţ corect deînchiriere pentru că respectivele locuinţe nu sunt sociale.

"Suntlocuinţe subvenţionate de stat pentru tineri care nu au posibilităţi materialeînsă chiar şi în aceste condiţii cei care beneficiază de locuinţele ANL trebuiesă îndeplinească la atribuire câteva condiţii care fac posibilă o chirierezonabilă faţă de chiriile de pe piaţă", a afirmat Udrea.

Înseptembrie, Udrea a declarat că vânzarea locuinţelor ANL este la un stadiunesatisfăcător, fiind transferate chiriaşilor doar 100 de locuinţe, dintr-untotal de 22.000.

Eacerea atunci primarilor să urgenteze vânzarea locuinţelor.

ChiriaşiiANL pot cumpăra locuinţele în care stau în anumite condiţii, iar baniirespectivi sunt utilizaţi pentru construcţia de noi unităţi locative prin ANL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz